Zaposlena sem v znanem slovenskem zdravilišču, kjer se ukvarjam predvsem z organizacijo najrazličnejših dogodkov. Nekateri so vezani na sezonska praznovanja, drugi pa želijo turiste privabiti skozi vse leto oziroma so namenjeni tudi raznim posebnim ponudbam, s katerimi skušamo poskrbeti za več dogajanja v terminih, ko je gostov bolj malo –da bi jih privabili več.reflektorji
Običajno so moje zamisli v skladu s proračunom, ki mi je na voljo (in je seveda precej omejen), letos pa sem pripravila idejo, ki se mi zdi izjemna zato, ker bi se jo lahko na različne načine izkoriščalo za različne namene. Med pogovorom z mojstrom luči, ki običajno skrbi, da na naših prireditvah reflektorji osvetljujejo oder in nastopajoče, sem se domislila, da bi lahko reflektorji na zanimiv način osvetljevali tudi park za zdraviliščem in tako poskrbeli za prav posebno atrakcijo. Vas zanima, kakšno?
Iz parka bi bilo s pomočjo igre luči oziroma z reflektorji možno ustvariti čarobni gozd. Park bi bil osvetljen z najrazličnejšimi barvnimi lučmi, ki bi osvetljevale drevesa, dopolnjevala pa bi jih lahko tudi glasba iz zvočnikov. Tako bi na primer ob valentinovem svetili rdeči reflektorji, ki bi utripali kot »koreografija« luči na kakšen romantičen napev. Ob novem letu in božiču bi uporabili bele ali pisane luči, glasba pa bi bila božična. Poleti bi v parku razpostavili mize in tako omogočili prijetno večerno romantično sedenje ob glasbi in lučeh. Še boljše pa bi bile tematske postavitve. Ob dnevu čarovnic bi se v park postavilo skulpture čarovnic in pošasti in te bi vsake toliko iz popolne teme tu in tam osvetlil LED reflektor in prestrašil mimoidoče. Lahko bi se postavilo tudi like iz pravljic in še marsikaj drugega, kar bi turisti z veseljem prišli pogledat. In nenazadnje – če bi bila stvar res profesionalno narejena, bi se lahko za sprehod skozi čarovni gozd oziroma čarobni park celo pobirala simbolična vstopnina (za tiste, ki niso gostje zdravilišča).

YouTube video

Ideja predstave z reflektorji se je zdela moji šefici zanimiva, vendar ker dejansko ni v skladu z našimi finančnimi zmožnostmi, je predlagala, naj pripravim malce obsežnejši projekt, kjer bodo vključeni dejanski stroški in dejansko načrti za postavitev – reflektorji, zvočniki, figure, načrt arhitekta in mojstra za inštalacije in podobno. Ko bo projekt malo bolje zastavljen, naj bi ga predstavili vodstvu, in če bo to zainteresirano, se bo seveda šlo v popolno pripravo dokumentacije, načrtovanje in izvedbo. Komaj čakam, da bo vse pripravljeno za prvo predstavitev – in seveda upam, da mi uspe izpeljati zadevo, saj sem prepričana, da bo s strani privabljanja gostov izjemno učinkovita.

Članki iz iste kategorije: