Zasloni so del našega vsakdanjika. Brez njih si praktično ne znamo predstavljati delovanja. Pravzaprav bi lahko rekli, da svetovno gospodarstvo brez zaslonov ne bi mogli delovati. Uporabljajo jih tako računalniki, kot tudi različne naprave, ki ustvarjajo sliko.

lcd monoitor

Poznamo različne vrste zaslonov oziroma monitorjev. Vsekakor se razlikujejo po tehnologije prikazovanja. Če so bile včasih izjemno popularne plazma televizije oziroma plazma monitorji, so danes zelo popularni LCD monitorji (več o LCD monitorjih na www.anni.si). Kaj pravzaprav pomeni LCD monitor? Gre za izpeljanko iz angleške kratice LCD kar pomeni Liquid Cristal Display (tekoči kristalni zaslon). LCD monitor je v celoti naejen iz tehnologije, kjer so prisotni tekoči kristali. Vsekakor so zadnji čas postali popularni zaradi čistosti slike, ki jo prikazujejo.

LCD monitor in njegove značilnosti

LCD monitor je narejen tako, da omogoča izjemno tanko obliko zaslonov. Prepoznamo jih v specializiranih prodajalnah, kjer se že na prvi pogled ločijo po izjemno tanki obliki. Zakaj je LCD monitor tako odličen? Zgolj zaradi tega, ker omogoča jasno sliko ter porabi občutno manj energije, kot navadni CRT zasloni. Vsekakor sta ta dva razloga zadostna za to, da ljudje pravzaprav v večji meri kupujejo samo še LCD monitorje.

LCD monitor je sestavljen iz šest plasti. Seveda mora biti v samem ozadju svetloba. Seveda pa nimajo LCD monitorji zgolj prednosti, marveč imajo tudi slabost – le kdo je nima? Ena izmed velikih slabosti je ravno vidni kot. Kadar gledamo v LCD monitor je slika s strani precej meglena in brezbarvna. Vseeno se še razloči, za kaj pravzaprav gre, vendar pa je kvaliteta slike precej manjša.

LCD monitor in kvaliteta slike

LCD monitor je poznan po tem, da ima oziroma omogoča izjemno visoko kvaliteto slike. Kadar je zaslon na naravni svetlobi, je slika najbolj kvalitetna. Tako kot vsak zaslon, pa so tudi pri LCD-ju od blizu vidni majhni kvadratki (piksli). Nič za to – vseeno je kvaliteta prikazane slike tako velika, da pravzaprav od blizu nikdar ne potrebujemo gledati. Privoščite si LCD monitor in uživajte v sliki!

Oglejte si še katera je najboljša namizna svetilka.

Članki iz iste kategorije: