Ljubitelji športa, potovanj in drugih dogodivščin morajo vedno imeti s seboj kakovostno opremo za zajetje slik ali videa. Pametni telefoni so odlični za snemanje videa kot tudi slikanja. Nimajo pa robustnosti in kompaktnosti, ki si ju lastijo športne kamere različnih proizvajalcev. So izredno majhne naprave, ki lahko snemajo z zelo visoko kakovostjo pri resolucijah od FULL HD pa vse do 4K. Obenem pa so odporne na vlago in udarce. Ker so kompaktne velikost, jih lahko namestimo na krmilo kolesa ali motorja, čelado, roko in drugam, kjer bomo lahko ujeli nepozabne akcijske trenutke.

Pametni telefoni so odlični za snemanje videa kot tudi slikanja. Nimajo pa robustnosti in kompaktnosti, ki si ju lastijo športne kamere različnih proizvajalcev.

Športne kamere imajo širok kot zajema slike

Kompaktna velikost, ki jo ima vsaka športna kamera je ne omeji pri uporabi kakovostnih leč. Čeprav je ohišje majhno, se v njej nahaja leča, ki lahko zajema širok kot slike. To je idealno za snemanje videov pri nepozabnih športnih podvigih. Lahko si tudi izberemo model, ki zajeme sliko z 4K ločljivostjo. S tako visoko ločljivostjo bomo ujeli vsak trenutek v najboljši kakovosti. 

Vsaka moderna športna kamera ima tudi vgrajen Wi-Fi. Preko Wi-Fi povezave je mogoče tudi nadgraditi programsko opremo kamere. Seveda pa lahko tudi prenašamo slike in video na naš pametni telefon na terenu ali doma. Večina kamer ima tudi razširljiv prostor za hranjenje videov in slik v obliki SD kartice. Ker so omenjene kartice izredno ugodne za nakup in imajo dolgo življenjsko dobo, se priporoča njihov nakup za vse mobilne naprave, kot so pametni telefoni, tablice, kamere ipd.

Kompaktna oblika in prenosljivost kamere za šport

Glavna prednost športne kamere je njeno majhno ohišje. Lahko jo pospravimo v žep, jo držimo v dlani ali pa jo namestimo na stativ ali monopod. Po uporabi pa jo pospravimo v nahrbtnik oziroma torbo. Nekatere kamere so tudi odporne na vodo do določene globine. Tako jih lahko uporabimo za snemanje podvodnih dogodivščin v zelo visoki ločljivosti. Kompaktna velikost ohišja nam tudi dovoljuje, da nas med kolesarjenjem, jadranjem, tekom ipd. sama kamera ne bo ovirala.

YouTube video

Namestimo kamero na športno opremo

Namestitev športne kamere na številno športno opremo je enostavno. Na ta način bomo lahko zajeli res enkratne slike ali video z neverjetnih kotov. Namestimo jo lahko na palico za kriket, lopar za tenis, vesla od čolna in drugam. Mogoče pa jo je tudi pritrditi na krmilo od motorja, štirikolesnika ter tudi na armaturno ploščo avtomobila. 

Namestimo jo lahko tudi na številna edinstvena mesta, kot na strop, zmaj, vilice kolesa, balon in druge predmete. Tako lahko z malo eksperimentiranja ujamemo zares edinstveno sliko ali posnamemo akcijski prizor iz kota, ki ga ne bi mogli z navadno kamero.

Članki iz iste kategorije: