Kar se tiče manjših prostorov doma, so še posebej na udaru kopalnice. Za manjše kopalnice so na primer idealna izbira umivalniki z omarico. Ti namreč majhen kopalniški prostor povečajo in mu nudijo skoraj vse, kar potrebujemo.

Umivalnik z omarico – troje v enem

Umivalniki z omarico ponujajo odlično shrambo, umivanje in urejanje. Obenem takšen kos pohištva nudi minimalističen, enovit izgled. Odlična novica je tudi ta, da je takšen kos kopalniškega pohištva na voljo v številnih oblikah.

Za manjše kopalnice so odlična izbira ožji umivalniki in omarice. Za večje in širše pa so na voljo tudi kosi z dvema umivalnikoma. Nekaj tovrstnih kosov je na voljo tudi v kompletu s stenskim ogledalom. Pri nekaterih pa so umivalnik, omarica in ogledalo v enem kosu. To pa se imenuje kopalniški sestav.

Že pri načrtovanju kopalnice se je treba vprašati, kako visoko naj bodo nameščeni ogledalo, umivalnik ter WC školjka.

Primerno vgrajeno kopalniško pohištvo

V kopalniškem prostoru zagotovo ni nič tako nadležno kot prenizko vgrajen umivalnik. Nenehno sklanjanje nas prav vsak dan znova opominja, da smo pri načrtovanju kopalniškega prostora pozabili na nekaj izjemno pomembnega. To je pravilna višina vgradnje za kopalniško pohištvo.

YouTube video

Že pri načrtovanju kopalnice se je treba vprašati, kako visoko naj bodo nameščeni ogledalo, umivalnik ter WC školjka. Odgovor na takšno vprašanje je v resnici zelo preprost. Če ste visoki okoli 180 centimetrov, s tem ne boste imeli posebnih težav, saj je vaša višina v resnici predstavlja standard, ki se uporablja za določanje višin vgradnje pohištva za kopalnice. Za umivalnik je na primer standard 80 centimetrov. Slednje pa je za višje posameznike občutno prenizko. Dejstvo je, da je prav vsak med nami nekaj posebnega in edinstvenega. To pomeni, da tudi idealna višina vgradnje za kopalniško pohištvo ni enaka za vse.

Preberite naslednji članek: Vretenaste kosilnice za najzahtevnejše uporabnike

Izbira kosilnice zagotovo ni najbolj preprosta naloga. Na trgu je več kot dovolj izbire, glede na potrebe pa je treba izbrati najprimernejšo napravo za košnjo. Med drugim so na voljo tudi vretenaste kosilnice. Zanje se zanimajo zlasti zahtevni uporabniki, ki želijo svojo zelenico imeti urejeno na prvovrsten način.

Članki iz iste kategorije: