Če imamo znotraj in zunaj svojega doma vključenega veliko naravnega materiala, naj bi se precej bolje počutili. To pa vpliva tudi na naše odnose, zdravje in verjetno na še marsikaj drugega. Ob tem verjetno večina najprej pomisli na les pa tudi na naravni kamen.

Naravni kamen se lahko odlično obnese tako v notranjih prostorih kot na zunanjih površinah. Umeščate ga lahko v kopalnico, kuhinjo, dnevno sobo, na teraso in podobno.

Uporaba naravnega kamna v notranjih prostorih

V kuhinji se naravni material na primer lahko uporabi na pultu ali pa se ga položi na tla. Če imate v dnevnem prostoru kamin, potem ga lahko obložite z naravnim kamnom. Z njim lahko učinkovito obložite tudi steno za sedežno ali za televizorjem. Uporabite ga lahko tudi na klubski mizici. Prostor lahko popestrite s kamnito vazo ali za s kamnitimi okvirji za stikala. Možnosti je torej neskončno veliko. Pogosto so čisto dovolj že zelo majhni detajli in dnevna soba je hipu izgleda še bolj elegantno pa tudi razkošneje.

naravni kamen v kuhinji
Zaradi svoje lepote in vzdržljivosti je naravni kamen že vrsto let eden najbolj priljubljenih kuhinjskih pultov. Pri izbiri možnosti naravnega kamna velja, da je granit najboljša kamnita plošča za kuhinjske pulte, ki bo polepšal dizajn vaše kuhinje.

Na hodniku naravni kamen lahko pride najbolj do izraza. Še zlasti, če ga boste položili na tla ali pa ga boste umestili na stopnišče. V tem primeru je bolje izbrati bolj svetle odtenke naravnega kamna. V kopalnici si prav tako lahko date veliko duška v povezavi s tovrstnim naravnim materialom. Z njim lahko na primer oblečete tla in zidove, iz njega naredite umivalnik, pult. V notranjosti tuš kabine lahko z naravnim kamnom obložite steno. Ta daje izvrsten pridih prefinjenosti.

Obdelava naravnega kamna

Ena od večjih prednosti naravnega kamna je, da je lahko njegova vidna površina obdelana na več različnih načinov. To pomeni, da lahko prav vsak od vas izbere tisto, kar mu je najljubše.

Polirana površina naravnega kamna je najbolj pogosta in zelo priljubljena izbira. V tem primeru je naravni kamen po površini povsem gladek, prav tako se močneje sveti in je zelo preprost za samo vzdrževanje. Zavedati pa se je treba, da obstaja precej večja možnost padcev, na primer da drsi.

YouTube video
Kakšen je postopek pridobivanja in izdelave naravnega kamna?

Naravni kamen je lahko tudi brušen. To pomeni, da je matiran, s tem pa je tudi bistveno bolj odporen na praske.

Članki iz iste kategorije: