Vrtne klopi so izdelane iz materialov, ki so ustrezno pripravljeni, da so odporni na različne zunanje dejavnike. Vendar jih je treba redno negovati in čistiti. Kako to storiti, da bi ohranili njihov videz?

Ne glede na to, ali iščete prostor za sprostitev in uživanje na prostem ali prostor za zabavo gostov, so vrtne klopi lahko popolna rešitev.

Predvsem je treba to delati redno

Ko gre za vrtne klopi, je predvsem pomembno, da jih redno čistite. To preprečuje, da bi umazanija prodrla globlje v pohištvo in bi jo bilo težje odstraniti. Poleg tega je pomembno, da takšno pohištvo čistite brez agresivnih pripravkov, tako v primeru lesenih kot kovinskih vrtnih klopi.

Skrb za vrtne klopi, npr. shranjevanje v zimskem času

Dobra praksa, ki jo priporoča velika večina proizvajalcev, je tudi shranjevanje takšnega pohištva za zimsko obdobje. To je lahko ključnega pomena, zlasti pri občutljivejših vrstah lesa, ki lahko pod vplivom dolgotrajnega snega in vode preprosto zbledijo. Če le imate na voljo prosti prostor, npr. v garaži, je vredno takšno pohištvo v hladnejših mesecih pospraviti.

YouTube video


Skrb za vrtne klopi najprej zahteva zelo sistematičen pristop, tako da z njih redno odstranjujemo umazanijo, prah in listje. Tako bodo v veliko boljšem stanju in vam bodo služile dolgo časa.

Vrtne klopi so odličen način za dodajanje sedežev v vaš zunanji prostor. Na voljo so v različnih slogih in so lahko izdelane iz različnih materialov, vključno z lesom, kovino in plastiko. Vrtne klopi lahko postavite na vrt, teraso ali celo v notranjost doma. Pri izbiri vrtne klopi,je pomembno upoštevati material, iz katerega je izdelan. Lesene klopi so priljubljena izbira, saj so trpežne in so videti odlično v vsakem okolju. Tudi kovinske klopi so dobra izbira, saj so pogosto odporne na vremenske vplive. Plastične klopi so cenovno ugodnejša možnost, vendar morda niso tako trpežne kot kovinske ali lesene.

Članki iz iste kategorije: