Vaš otrok potrebuje novo pohištvo za svojo sobico? Ne glede na to, koliko je star, otroška soba predstavlja njegov kotiček, ki mora biti opremljen tako, da se bo v njem dobro počutil in da bo lahko tam užival v igri, branju, učenju in v drugih dejavnostih.

Kako opremiti sobo za otroka?

1. Pohištvo, ki raste z otrokom

Otroci hitro rastejo, zato je dobro, če otroška soba raste skupaj z njimi. Odlično je tisto pohištvo, ki se ga da uporabljati za različne namene oziroma se mu da po potrebi spremeniti namembnost. Tako se bo otrok v sobici dobro počutil skozi celo odraščanje.

2. Pisane barve

Otroško igrivost spodbujajo pisane kombinacije barv, ki polepšajo vsak prostor in vanj vnesejo prav poseben pečat. Otroci barve obožujejo, zato jih v otroški sobi ni nikoli preveč. Pri tem lahko izberete pohištvo različnih barv ali pa se odločite za pisane barve sten in dodatkov.

3. Funkcionalne oblike

Pohištvo mora biti tudi v otrokovi sobici enako funkcionalno kot v drugih prostorih. Če pa je sobica majhna, je funkcionalnost še toliko bolj pomembna, saj tako ostane dovolj prostora za gibanje in igro ter tudi za shranjevanje in vse ostalo.

4. Udobna postelja

Spanje je zelo pomembno. Da bo otrok v svoji sobici še rajše spal, poskrbi lepa in dovolj velika postelja, v kateri mu bo udobno. V njej ne bo samo spal, ampak podnevi tudi poležaval ali pa bral ter počel še marsikaj drugega.

5. Dovolj omar za shranjevanje

Otroci ne potrebujejo le garderobne omare, ampak tudi predalnike za igrače, različne poličke za knjige ter vse ostalo, zato je treba poskrbeti za dovolj omar. Shranjevalni prostor je lahko skrit tudi pod ali nad posteljo ter še marsikje drugje.

YouTube video

6. Dovolj prostora na tleh

Tla so za majhnega otroka kraljestvo, na katerem se igra, pa tudi kasneje imajo otroci v sobi radi dovolj prostora na tleh. Zato soba ne sme biti preveč natrpana s pohištvom oziroma mora biti to funkcionalno razporejeno.

7. Dobra osvetlitev

Poleg naravne svetlobe je treba v sobi za otroka poskrbeti tudi za dobro osvetlitev z umetno svetlobo. V njej mora biti dovolj luči, pisalna miza pa naj bo postavljena pod okno.

8. Odporni materiali in kakovostna izdelava

Da se pohištvo ne bo prehitro obrabilo, mora biti narejeno iz čim bolj robustnih materialov. Tako vam ne bo treba skrbeti, da bi ga otrok poškodoval ali uničil. Zato izberite kakovostno pohištvo.

Kje kupiti?

Vse pohištvo za opremo otrokove sobice lahko naročite in kupite na Akron.si, kjer se bodo prilagodili vašim željam in željam vašega otroka ter poskrbeli zato, da bo sobica opremljena lepo, udobno in funkcionalno!

Članki iz iste kategorije: