Največ časa v svojem domu običajno preživimo v spalnici, kjer spimo, kadar smo budni, pa je najbolj pomembna dnevna soba. V njej se družimo in preživljamo prosti čas, zato je treba pri opremljanju dnevne sobe poskrbeti, da bo ta prilagojena sodobnemu načinu življenja, vašemu življenjskemu stilu ter potrebam vseh družinskih članov.Dnevna-soba

Na kaj biti pozoren pri opremljanju dnevne sobe?

Dnevna soba je običajno največji prostor v hiši in stanovanju. Pri sodobnih arhitekturah je običajno povezana z jedilnico in s kuhinjo, saj so ljudem vse bolj všeč tako imenovana »open plan« stanovanja, kjer so vsi bivalni deli povezani v celoto in tako omogočajo, da smo čim bolj povezani med seboj.
Za dnevno sobo je potrebno izbrati tako primerne barve kot pohištvo in dekoracijo, predvsem pa ne smemo pozabiti tudi na primerno postavljeno in izbrano sodobno tehnologijo.
1. Velika sedežna garnitura ali ločeni fotelji ter počivalniki? Velika sedežna garnitura je prednost, kadar v dnevni sobi sprejemamo tudi goste ter takrat, kadar so v družini tudi otroci. Če družina ni velika in goste pospremimo kar v jedilnico, pa lahko v modernem stanovanju v dnevno sobo raje namestimo počivalnike, fotelje ali masažne stole – tako bo imel vsak član družine svoj udoben prostor.
2. Klubska mizica omogoča v dnevni sobi še več prijetnega druženja, saj lahko nanjo odložimo pijačo. Vsekakor pa ni nujno, da imamo eno veliko, centralno klubsko mizico. Lahko se odločimo za več majhnih, primernih za enega človeka, ki se morda na prvi pogled zdijo kot lesene pručke. če imamo sedežno ali fotelje, kjer je že vgrajen sistem za odlaganje predmetov oziroma majhne izvlečne mizice, pa klubske mizice ne rabimo.
3. Sodobna dnevna soba je običajno opremljena z dolgimi nizkimi omaricami ali predalniki, na katere lahko postavimo vso tehniko in tudi nekaj dekoracije, ter z visečimi policami in omaricami, ki niso nameščene povsem skupaj, temveč so posamezni elementi razpršeni po steni precej poljubno. Tako je prostor bolj lahkoten, bolj igriv.
4. Pri izbiri dnevne sobe se poigrajte z barvami pohištva – kombinirajte po dve barvi, da bo dnevna soba še bolj razgibana.
5. Kaj pa dekoracija? To je pika na i vsakega prostora, zato nanjo nikar ne pozabite. Poskrbite, da boste imeli pri njej rdečo nit – okvirji slik, blazine, preproga, lončnice in ostalo naj se stilno ujema!
6. Dnevna soba je tudi prostor zabave, zato je potrebna sodobna tehnologija. V naprej načrtujte primerno postavitev vsega pohištva, da bo zofa primerno oddaljena od televizije, da bodo zvočniki poskrbeli za dober zvok, da bo dovolj prostora za igranje računalniških iger z najrazličnejšimi konzolami …

https://www.youtube.com/watch?v=RxrJ7SC5T1o

Članki iz iste kategorije: