Ko otrok zraste in postane najstnik ali pa na prestopu iz osnovne v srednjo šolo, je čas, da namesto otroške sobe poskrbite za preureditev njegove sobe v mladinsko. Mladinske sobe so drugače zasnovane kot otroške sobe, predvsem pa je pomembno, da so zasnovane tako, da so všeč vašemu sinu ali hčerki, torej tistemu, ki bo v njih preživel največ časa.mladinske sobe

Kakšno sobo izbrati

Z izbiro mladinske sobe se ne bi smeli ukvarjati starši, a največkrat je tako, da so oni tisti, ki sobo financirajo, zato imajo pri izbiri nekaj besede. To pomeni, da lahko sinu ali hčerki date na izbiro nekaj sob, ona ali on pa naj se odloči, kakšna bo na koncu soba in katero pohištvo bo v njej. Starši bi pri tem morali skrbeti predvsem to, da bo pohištvo kvalitetno, praktično in da ga bodo dobili po primerni ceni, vse ostalo pa prepustite svojemu mladostniku.

Kaj pa barve

Mladostniki imajo včasih nenavaden okus, všeč so jim žive barve ali nenavadne kombinacije barv, ob katerih starše bolijo oči ali pa jih skrbi, da se bodo njihovi otroci takšnih barv hitro naveličali. V tem primeru je bolje izbrati pohištvo mladinske sobe v bolj nevtralnih ali enobarvnih tonih ter s svojim mladostnikom skleniti kompromis, da bo lahko barvo sten v svoji sobi izbral sam. Stene je namreč lažje prebarvati oziroma pobeliti, kot pa zamenjati pohištvo.

Dolga življenjska doba

Nekateri starši razmišljajo, da mladostnik ne potrebuje zelo kvalitetnega pohištva, saj se bo iz sobe nekoč tudi odselil, zato mu bo služila le nekaj let, ki pa se pri vedno kasnejšem osamosvajanju hitro podaljšajo na desetletje ali še več časa, zato je prav, da izberete kvalitetno pohištvo. Slednje lahko pride prav tudi pri osamosvajanju, da hčerki ali sinu pri selitvi na svoje ne bo treba kupovati vsega na novo – dodatne omare ali regali vedno pridejo prav, sploh če so lepo ohranjeni in narejeni iz kvalitetnih materialov ter v barvah, ki pašejo povsod.
Kvalitetna mladinska soba, ki jo je nekaj let uporabljal mladostnik, lahko brez težav počaka še na njegovega brata ali sestro, lahko jo prodate ali pa jo bodo morda čez desetletja uporabljali njeni ali njegovi otroci.

https://www.youtube.com/watch?v=ZIDQGmaksjE

Članki iz iste kategorije: