Kako pomembna je kakovostna razsvetljava znotraj in zunaj našega doma in drugih objektov, nam navadno postane jasno, šele ko ostanemo brez električne energije. Luči nameščamo v vse prostore, prav tako tudi na zunanje površine. V sobi, kjer pogosteje preživljamo svoj prosti čas, lahko namestimo več različnih vrst svetilk. Takšen prostor je na primer dnevna soba, kjer lahko primerno kombiniramo stropna svetila še z drugimi tipi luči. Tudi kopalnico pogosto uporabljamo in zato je ključno, da izberemo prava kopalniška svetila.

Pohištvena svetila za ambientalno osvetlitev
Pri izbiri svetilk za dnevno sobo je pomembno razmisliti o tem, kakšno vzdušje želite ustvariti v prostoru. Na voljo so različne vrste svetilk, kot so stoječe svetilke, pohištvena svetila, namizne svetila in svetila LED.

V našem domu imajo prav tako pomembno vlogo tudi pohištvena svetila. Tako kot to velja za vse vrste svetilk, so tudi ta lahko najrazličnejših vrst, na primer vgradna in nadgradna. Za vgradna svetila za pohištvo potrebujete primerno velik utor, nadgradne luči pa lahko praktično nameščate na vsako izbrano površino.

Čemu so namenjena svetila za pohištvo?

Ko kupujemo svetila za opremljanje doma, smo najprej pozorni na tista, brez katera ne moremo biti. Navadno so v ospredju zidne oziroma stropne luči, ki osvetljujejo velik del sobe. Potem so na vrsti tudi takšna svetila, ki poskrbijo za ambientalno osvetlitev. V to kategorijo sodijo tudi pohištvena svetila, ki so vse bolj priljubljena.

YouTube video
Pohištvena svetila za opremljanje doma

Svetila za pohištvo torej odlično poskrbijo za prijetno ambientalno svetlobo v kuhinji, dnevno sobi, vitrinah in še na drugih kosih pohištva. Na voljo so tako vgradna kot nadgradna. Večina takšnih luči deluje na 12 V napetosti. To pomeni, da potrebujemo še primeren pretvornik. Na trgu lahko najdemo tudi takšne svetilke za pohištvo, ki že imajo vgrajen pretvornik za direkten priklop na 220 V omrežje. Obenem ne smemo pozabiti niti na primerna stikala, ki zagotavljajo upravljanje enega ali pa več priklopljenih svetilk.

Članki iz iste kategorije: