Svetila za strop so unikatna

Današnja stropna svetila niso generična. Ustvarjajo jih različni inženirji in oblikovalci, ki so v njih prelili svoje občutke in navdih. To jih naredi unikatna, saj so namenjena ustvarjanju različnih ambientov v prostoru. Tako lahko najdemo različne stropne luči za bolj klasične in moderne stile domov. To pa nam omogoča prosto oblikovanje in ustvarjanje svetlobe v vsakem kotičku našega doma. Notranjost naše nepremičnine lahko tako ustvarimo po naših merah, saj ima naša kreativnost popolnoma prosto pot. Seveda pa je pri vsem tem dobro poznati osnovne prednosti različnih svetil.

YouTube video

Svetila, ki jih namestimo na strop lahko postavimo v katerikoli prostor

Stropna svetila obstajajo v različnih oblikah. Zelo pogosto pa so oblikovana tako, da jih lahko postavimo blizu stropa. Sama luč ima distančnik, ki olajša menjavo žarnice za primer vzdrževanja. Namenjene so sobam in prostorom z nizkim stropom. Po izgledu pa so večinoma bolj modernih oblik in barv. Prednost je ta, da jim lahko hitro zamenjamo žarnico. Obenem pa jih lahko kupimo v raznolikih modernih oblikah.

Stropna svetila
Stropna svetila obstajajo v različnih oblikah.

LED svetila porabijo malo energije

Tehnologija LED je močno napredovala v zadnjih letih. Tako jo lahko zasledimo v uporabi pri izdelavi domačih, industrijskih in drugih luči. Temu je tako, saj porabijo izredno malo energije, da ustvarijo svetlobo. Žarnice LED porabijo do 10x manj energije, kot klasične izvedbe. To je tudi razlog, da se za njih odloča vedno več domačih in poslovnih uporabnikov. Poleg tega pa se ne segrevajo močno med samim delovanjem. To pa zato, ker večino električne energije spremenijo v svetlobo. Le majhen del pa se sprosti v okolje preko toplote. To pomeni, da so LED svetila veliko bolj primerna za uporabo, kjer se nahajajo otroci in živali. 

Članki iz iste kategorije: