Za LED svetila lahko rečemo, da so nastala kot posledica moderne tehnologije, ne nazadnje pa tudi kot posledica širokega nabora znanja. V zadnjih nekaj letih so povsem zasenčila številne druge vrste svetil. To pa sploh ni čudno, saj so svetila LED izjemno učinkovita, domiselna, prilagodljiva, varčna in nadvse kakovostna.

LED svetila nam omogočajo izjemno široko paleto najrazličnejših optičnih rešitev, modularno sestavo in ne nazadnje tudi inovativno upravljanje s temperaturo. Takšna svetila so še posebej dobrodošla na zunanjih površinah. Tako notranja kot zunanja tovrstna svetila pa se odlikujejo po zelo širokem razponu možnosti uporabe.

LED svetilo moderne in elegantne zasnove

Veliko LED svetil je opaznih tudi zaradi svoje moderne in elegantne oblike. Narejena so lahko iz aluminija, ki lahko uteleša zunanjost. Domiselne oblike tovrstnih svetil dodajajo torej izjemno velik pridih modernosti na lokaciji, kjer so nameščena.

LED svetila z daljinskim upravljanjem
LED svetila z daljinskim upravljanjem

LED svetila neredko nameščamo tudi na fasade. Z njimi želimo doseči še privlačnejši videz. Svetlobne elemente se lahko vgrajuje v vertikalnih ali pa horizontalnih spojih, in sicer med določenimi fasadnimi elementi. Velik poudarek je pri tem na funkcionalnosti pa tudi kreativnosti.

Izjemne lastnosti LED svetil

Ste vedeli, da so LED svetila izdelki, ki so predvideni za življenjsko dobo, ki je višja od 100 000 ur? Ponašajo se s posebnim hermetičnim zaprtim ohišjem, ki nudi odlično zaščito reflektorjem, svetlobnim diodam in elektroniki. Nekatera LED svetila so napolnjena z argonom.

YouTube video
Video: Možnosti LED osvetlitve za katere niste vedeli da obstajajo

Pri njih je posledično preprečena oksidacija. Zaradi argona se jim bistveno podaljša življenjska doba. Njihova svetloba je lahko asimetrično razpršena. Svetlobni modul jim zagotavlja izjemno visoko energijsko učinkovitost.

LED svetilka za nadzorovanje gostote prometa in pešcev

LED svetila vključujejo tudi takšne svetilke, ki imajo svetlobni modul. Posledično se lahko uporablja kot platforma za spremljanje oziroma nadzorovanje gostote prometa ter pešcev. Prav tako se lahko učinkovito uporablja kot vremenska postaja. V njej se lahko izvaja meritve, ki se navezujejo na onesnaževanje okolja.

Takšna LED svetilka se lahko nastavi tako, da se vključi ob zaznavi sprememb gibanja ali svetlobe. Življenjska doba svetilke je neverjetno dolga. Napolnjena je s plinom argonom. Namenjena pa je zlasti vročim ter agresivnejšim področjem.

Kot vidite, so vam LED svetila na voljo v številnih različicah. Na voljo so vam tudi v spletni trgovini.

Članki iz iste kategorije: