Lasulje se lahko nosijo zaradi različnih vzrokov. A ne glede na to, je zanje treba primerno skrbeti – tako kot za svoje lase. Če uporabljate ustrezne dodatke za nego lasulje, je vse skupaj še toliko preprostejše. Na trgu so vam na voljo kakovostne linije izdelkov, ki omogočajo trajnost in obstojnost lasulj.

Pri negi lasulj imata pomembno vlogo šampon in piling. Obstajajo šamponi, v katerih so snovi, ki poskrbijo za posebno kopičenje v lasulji, da je ta čim dlje časa uporabna. Obenem je treba uporabljati še ustrezne balzame, lake, spreje ter podobno.

Lasulje
Lasulje se lahko nosijo zaradi različnih vzrokov.

Priprava lasulje na pranje

Lasuljo je treba pred pranjem najprej dobro razčesati. Uporabite krtačo s koničastimi ščetinami. Nikoli pa ne uporabljajte glavnikov oziroma ščetk z ostrimi točkami. Nato na lasuljo dodajte dve žlici šampona. Lasuljo nato gladite in jo sperite. Če je lasulja zelo umazana, postopek ponovite.

YouTube video

Pri pranju lasulje naj mlačna voda teče od zgoraj navzdol; skozi lasuljo in lase. S pomočjo svoje proste roke uporabite šampon. Balzam nanesite samo na konice. Nato ga s pomočjo razčesavanja nanesite po celotni dolžini. Sprano lasuljo nato zavijte v brisačo ter jo nežno osušite. Za dodatno mehkobo uporabite še sprej. Če se le da, naj se lasulja posuši na zraku. Najbolje, da jo v tem času postavite na stojalo za lasulje.

Naravna ali sintetična lasulja?

Pri izbiri lasulje se morate že na začetku odločiti, ali boste nosili sintetično ali naravno. Naravna lasulja omogoča barvanja, ravnanje, kodranje s toplotnimi aparati. Izgled lasulje je povsem naraven. Lasuljo iz naravnih materialov lahko postrižete in oblikujete po svoji želji. Življenjska doba je dolga. Pri pranju lahko uporabite kateri koli šampon.

Sintetične lasulje so oblikovane za takojšnjo uporabo. Obdržijo svoj prvotni videz tudi po pranju. Stroški vzdrževanja so nizki, na voljo so vam številni tipi oziroma modeli umetnih lasulj. Razmerje med kakovostjo in ceno je odlično. Slabost sintetične lasulje pa je zagotovo ta, da ne prenese toplotne obdelave. Odločiti se morate torej, ali želite imeti ravno ali skodrano lasuljo. Pričeske namreč ne boste mogli več spreminjati. V primerjavi z naravno lasuljo ima sintetična veliko krajšo življenjsko dobo. Pere pa se lahko samo s posebnimi šamponi za sintetične lase.

Preberite si še naslednji članek: Oxford čevlji za vsako priložnost

Nekaj let nazaj so se na trgu pojavili oxford čevlji oziroma oxfordice, kot jim radi rečejo tisti, ki jih obožujejo.

Članki iz iste kategorije: