Nekaj let nazaj so se na trgu pojavili oxford čevlji oziroma oxfordice, kot jim radi rečejo tisti, ki jih obožujejo. Obstajali so sicer že prej, a pred nekaj leti so postali pravi modni hit. Dokaz, da je temu res tako, je to, da še danes vztrajajo in še vedno veljajo za eno bolj modnih izbir. Ženske, ki spremljajo modo, obožujejo oxfordice, saj k njihovi opravi doprinesejo robustno eleganco in odločnost, kakršne druga obutev ne more zagotoviti. To so zagotovo čevlji za tiste, ki vedo, kaj hočejo in ki imajo izpiljen modni okus.

Kako se kombinirajo oxfordice?

Oxfordice se lahko kombinirajo na najrazličnejše outfite. Večina si jih predstavlja v kombinaciji s hlačnim kostimom, a to nikakor ni edina možnost. Odlično se podajo tudi h kavbojkam ali praktično katerim koli drugim malce bolj elegantnim hlačam. Seveda pa se oxfordice lahko nosijo tudi na krilo. To je super kombinacija, ki je zelo modna, ne glede na to, ali je krilo daljše ali krajše. Oxfordice tako predstavljajo zelo univerzalno obutev, ki jo lahko kombinirate na številne načine. Zaradi tega je takšna obutev ne le modna, ampak tudi zelo funkcionalna, saj je primerna tako za posebne priložnosti kot za vsak dan.

Elegantna obutev z nizko peto

Visoke pete niso več obvezne, če želite doseči eleganco. Danes imamo na voljo veliko čevljev brez pete, s katerimi lahko udobno preživite cel dan, ne da bi mučile svoje noge ali hrbtenico, pri tem pa boste vseeno videti modne in šik. Pravzaprav lahko oxfordice poskrbijo celo za bolj moden videz kot čevlji z visoko peto, saj so slednji zelo klasična izbira, oxfordice pa izbira za modne navdušenke, ki imajo prefinjen okus ter izpopolnjen modni slog. 

YouTube video

Modni oxford čevlji v številnih barvah

V pravi kombinaciji bodo oxfordice zagotovo opazili vsi, sploh če izberete kakšno drugo barvo, kot je črna. Za službene priložnosti je sicer to zagotovo najbolj varna izbira, vendar pa imate sicer na voljo tudi bolj drzne možnosti. Modne navdušenke še posebej obožujejo zlate ali srebrne oxfordice, na voljo pa so tudi v drugih barvah. Katero koli barvo ali model boste izbrale, pa boste z njimi zagotovo videti modno in šik!

Članki iz iste kategorije: