Sveža tetovaža pusti kožo dokaj občutljivo. Za pravilno celjenje je potrebno približno 3 tedne okrevanja. Pri tem je mazilo za nego tetovaže ključno, saj pomiri kožo in prepreči vnetja ter brazgotine. Včasih pa nastane dokaj veliko zmede, katero je najboljše mazilo in kako ga uporabljati. Dandanes imamo v ponudbi ogromno različnih krem, losjonov ter drugih produktov, ki so narejeni, da ohranijo strukturo tetovaže ter pospešijo proces celjenja. Res pa je, da moramo te proizvode uporabljati na pravilen način ter obenem poskrbeti, da ne vznemirimo prizadete kože.

Specializirano mazilo za tetovaže

Produkti za oskrbo nove tetovaže vsebujejo posebne formule, ki nahranijo in navlažijo kožo. S tem se hitreje prične celjenje rane. Obenem pa specializirana mazila omogočijo, da tetovaža ne zbledi in izgubi svoje oblike. Velikokrat je ravno nepravilna oskrba kriva, da tetovaža izgubi sijaj, barve in strukturo.

Kvalitetno mazilo za nego tetovaže poskrbi, da vznemirjenost občutljivega dela kože hitro upade. Temu je tako, saj vsebuje naravne sestavine, ki imajo zdravilen učinek. Tako so pogoste sestavine:

  • Vitamini
  • Mineralna olja
  • Antioksidanti

Poleg tega pa ima mnogo mazil vlažilni učinek, ki preprečuje, da bi se koža prehitro sušila. Odlično ponudbo mazil lahko najdemo na spletni strani www.lux-factor.com. Na omenjeni imajo v ponudbi vrhunske produkte za nego novih in starih tetovaž.

Zaščita proti sončnim žarkom

Izpostavljanje tetovirane kože sončnim žarkom ni priporočljivo, če je tetovaža sveža. UV žarki lahko hitro zbledijo barve, kar lahko popolnoma uniči našo novo umetnino. Res pa je, da v resničnem življenju ni vedno možno izogniti se soncu. Mazilo za nego tetovaže mora tako vsebovati tudi zaščitno formulo pred soncem. Tako zagotovimo, da ne bomo dodatno razdražili kože in, da naša tetovaža ne bo izgubila svojih barv.

Preberi si še naslednji članek: Ustrezna nega lasulje

Lasulje se lahko nosijo zaradi različnih vzrokov.

Pravilno oskrbimo odprto rano

Dejstvo je, da je nova tetovaža v resnici odprta rana. Umetnik za tetovaže uporabi napravo, ki z iglo napolni spodnji sloj kože, kjer se barva obdrži. Pri tem pa nastane rana, ki jo želi telo pozdraviti. Nega tetovaže mora tako tudi vsebovati mazilo, ki ima antiseptične lastnosti. Tako razkužimo rano in nevtraliziramo bakterije. Obenem pa tako tudi poskrbimo, da ne bo prišlo do vnetij ali okužbe prizadetega dela kože.

YouTube video

Priporočljivo je, da vedno poskrbimo, da je naše mazilo narejeno iz čim več naravnih sestavin. Tako bomo lahko uživali v naši tetovaži, ki jo bomo nosili s ponosom. Prvi trije tedni oskrbe so ključni, če želimo, da se koža pozdravi brez brazgotin. Zato je tudi tako pomembno, da uporabljamo kvalitetno mazilo, ki bo olajšalo celoten proces zdravljenja.

Članki iz iste kategorije: