Nasmeh nas nič ne stane, pravijo, s čimer se ne bi strinjal prav nihče, ki je precej denarja vložil v zdravje in lep videz svojih zob, samo da bi se izognil takšnim in drugačnim problemom z njimi in poskrbel za bolj estetski nasmešek in večjo samozavest. A to, da se v svoji koži dobro počutimo, je vredno veliko več kot vsak denar!

Lepi zobje za večjo samozavest

Zobje so pomemben del našega telesa, česar se pogosto zavemo šele, ko nas začnejo boleti ali ko se na njih pojavijo takšne in drugačne poškodbe, karies, zobna gniloba, razpoke, rjavi madeži itd., ki poskrbijo za to, da naš nasmeh ni več tako lep, kot je bil nekoč.

Temu se lahko najbolje izognemo s preventivo, zato je treba za zobe skrbeti že od malih nog. Že prve otroške zobke je treba redno ščetkati, da se otrok na to navadi in da bo to počel tudi kasneje v življenju. Higiena zob je zelo pomembna, ne glede na to, ali imamo še vse svoje zobe oziroma imamo že nekaj plomb ali celo kakšen umeten zob.

V vsakem primeru za lepe zobe poskrbi:
– redno temeljito ščetkanje
– pravilna tehnika ščetkanja zob (če jo ne poznate, si jo poglejte na Youtubu!)
– uporaba zobne nitke, medzobne ščetke in zobne prhe
– kakovostna zobna pasta
– reden obisk zobozdravnika
– zdrava prehrana in zdrave brez kajenja

YouTube video

Če kljub zadostni higieni pride do težav ali obarvanja zob, pa ne skrbite: sodobno zobozdravstvo lahko pomaga tudi vam do lepega nasmeška in večje samozavesti!

lep nasmeh

Brezskrbni nasmešek za lepši videz

Zobje zagotovo vplivajo tudi na naš videz in na to, kako se počutimo v svoji koži. Z lepim nasmeškom smo bolj samozavestni, zato je prav, da poskrbimo zanj. V primeru obarvanja zob, razpok na zobeh, različnih nepravilnosti na zobovju oziroma napačne lege določenih zob oziroma kakršnih koli drugih estetskih oziroma kakšnih drugačnih težav z zobmi, ČIMPREJ obiščite zobozdravnika!

Pojasnil vam bo, kakšne so vaše možnosti za lepši nasmešek ter vam pomagal do njega! Pomembno je le, da najdete izkušenega zobozdravnika, ki mu lahko zaupate, saj je pri zobovju pomembno, da je delo natančno in kvalitetno opravljeno. Tako bo vaš nasmešek zdrav in lep!

Ali mazilo za nego tetovaže pomaga? Tetovaže so v zadnjih letih postale eden izmed najbolj priljubljenih modnih dodatkov. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: