MSM prah je eden od mineralov, ki ga nekateri ljudje imenujejo tudi s posebnim imenom mineral lepote, ki označuje, kako zelo ga cenijo. Marsikdo ga namreč jemlje prav zaradi lepšega videza las, nohtov in kože. Spet drugi pa pravijo, da ne gre le za mineral lepote, ampak tudi zdravja, saj ima MSM tudi druge pozitivne učinke na telo.

Mineral v prahu

Različna prehranska dopolnila, ki so na trgu, imajo različne učinke, zato je pomembno, da pred nakupom in izbiro preverimo, kakšni so ti učinki, pa tudi to, kako določeno dopolnilo uporabljati. MSM prah je oblika organskega žvepla, ki se jemlje kot prehransko dopolnilo tako, da se ga vmeša v kozarec tekočine v količini, ki je navedena na embalaži.

Za večjo učinkovitost ga je vsekakor najbolje jemati skupaj z vitaminom C oziroma tisto hrano, ki ta vitamin naravno vsebuje. Zato se največkrat priporoča jemanje prahu MSM skupaj s sokom citrusov, kot so pomaranče, limone, limete, grenivke in podobno. Tako je mineral namreč najbolj učinkovit in tako lahko naše telo najbolj izkoristi njegove pozitivne učinke.

Seveda pa lahko organsko žveplo v obliki prahu vmešate tudi kam drugam, recimo v sadne in druge napitke, ki jih pijete za lepši začetek dneva ali za malico. Pomembno je le, da ne presežete dnevno priporočene količine za vnos, če pa jemljete še kakšne druge prehranske dodatke ali zdravila, se je o jemanju pametno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

MSM prah

Sijoči lasje in koža ter močni sklepi

Naravno organsko žveplo, kot je MSM, lahko sicer naše telo dobi iz različnih virov, vendar pa je vprašanje, če g dobi dovolj. Pomanjkanje določenih mineralov v telesu se lahko kaže na različne načine, med drugim tudi s problematično oziroma nečisto kožo ali zelo lomljivimi lasmi.

Poleg las in kože pa pomanjkanje hranilnih snovi in mineralov v telesu lahko vodi tudi k drugim težavam, ki nam otežujejo življenje. Precej pogoste so recimo težave s sklepi, do katerih sicer lahko pride zaradi različnih vzrokov, med katerimi so najpogostejše obrabe in poškodbe. Vendar tudi prehrana s premajhno vsebnostjo mineralov lahko vpliva na težave, medtem ko prehrana, bogata z minerali in drugimi hranilnimi snovmi tako stanje lahko izboljša in pripomore k boljšemu počutju.

Članki iz iste kategorije: