Ogledala imajo več funkcij. Poleg osnovne funkcije odsevanja našega videza, služijo tudi kot stilska dopolnitev prostora. Prostor optično povečate na različne načine. En izmed načinov je izbira večjih oken, ki zasedajo večino vaše stene. Drugi način pa so taktično razporejena zrcala.

Odpravite dileme pri opremljanju

Dileme pri opremljanju, kot so kratke stene, nizki stropi, slabša osvetlitev in vizualna prenasičenost prostora, lahko odpravite s taktično razporeditvijo ogledal. Z namestitvijo velikega ogledala v dolžini od stene do stropa za posameznimi deli pohištva, boste sobo povečali. Namestite jih za klubske mizice, manjše omarice, sedežne garniture, zibelke in podobno. Visoki in široki modeli vam omogočajo tudi končni pregled vašega videza pred odhodom iz stanovanja.

Podaljšajte prostor

Namestite jih tudi za različne vire svetlobe, kot so svečniki, samostoječa svetila, namizne luči, stenska svetila in podobno. Svetloba bo v ogledalu odsevala in vašemu domu dodala občutek zračnosti ter večje velikosti. Ustvarite lahko tudi iluzijo dodatnega okna v sobi. Ogledalo namestite poleg okna ali na nasprotno steno. Odsev bo povečal naravno svetlobo v prostoru in prikazal čudovito okolico vaše hiše.

https://www.youtube.com/watch?v=V0KMwiehsOw

Ustvarite odsevno steno

Poseben trik je namestitev večjega števila ogledal na eno steno in ustvarjanje vtisa odsevne stene. Pri tem morate biti izjemno previdni, saj lahko prostor tudi stilsko pogršate. Izberite večje število istih, manjših ogledal s tanjšim enobarvnim okvirjem. Manjše velikosti posameznih elementov bodo tudi preprečile, da bi vaši obiskovalci steno zamenjali za dodaten prostor in se vanjo zaleteli.

Dopolnite vašo umetniško zbirko

Zrcala služijo tudi kot umetniška dopolnitev vaši zbirki. Dodate jih lahko na posamezne stene, police, mizice in na druge elemente. Za dopolnitev pridiha starosti, izberite zrcala s širokim lesenim okvirjem v temni barvi. Steno na hodniku boste polepšali s posameznimi družinskimi slikami, med katere boste dodali srednje veliko stensko ogledalo. Slednje bo preprečilo prenasičenost stene z vizualnimi elementi ter razbremenilo prostor. Postavite ga lahko tudi za različne vrste predmetov, kot so kipci, skulpture, vaze ali knjige. Izbira je vaša.

Članki iz iste kategorije: