Počasi se bliža sezona spomladanskih piknikov in pečenih mesnih dobrot z žara. Poleg obvezne opreme, kot so žar, pripomočki za pečenje, predpasnik in podobno, so pomembni dejavniki uspešnosti piknika tudi dobra barbecue omaka, odlična točka za druženje in predvsem dobra volja. Moški velikokrat že pred sezono nakupijo vso potrebno barbecue (flamula.it) opremo in poiščejo nove recepte za mariniranje ter pečenje.

Na ta način lahko kasneje uživajo v družbi družine in prijateljev, ob dobri hrani in pijači. Za zabavo ne potrebujemo drage žar opreme, ekskluzivnih oblačil ali pa dragih pripomočkov. Večino lahko izjemno ugodno kupimo v različnih spletnih trgovinah.

Piknik doma, na prostem ali na najeti površini?

Velikokrat se težko odločimo med praznovanjem doma, na prostem ali na najeti površini, saj priprava barbecue omake, opreme za žar in drugih dodatkov vzame veliko časa. Da ne omenjamo še samega transporta in vožnje. Večina posameznikov z mladimi družinami se odloči raje za piknik doma ali pri prijateljih. Na ta način so nam vedno dostopne sanitarije, kuhinja in drugi prostori. Ima pa piknik na prostem svoj čar, saj se otroci pošteno razmigajo in zdivjajo. Ni nam potrebno skrbeti glede mimoidočega prometa ali drugih nevarnosti. Za večje dogodke pride v poštev večji najeti prostor, kjer so na voljo tudi različne igre na prostem, od odbojke, nogometa do namiznega tenisa.

Najboljša domača barbecue omaka

V kolikor ste se odločili za praznovanje kar doma, si lahko privoščite marinado mesa v domači barbecue omaki. Mariniranje navadno traja nekaj ur, kar pomeni, da meso pripravimo dan pred uporabo. Najbolj standardna barbecue omaka sestoji iz kečapa, jabolčnega kisa, medu ali sladkorja, česna, čebule, soli in malce Worchestersire omake. Če slednje nimamo, lahko dodamo navaden ali dimljen tabasco, dimljeno papriko ali pa t.i. tekoči dim. Vse sestavine dodobra premešamo med seboj, nato pa pustimo, da omaka počiva pol ure do ene ure, da se sestavine prepojijo.

YouTube video

V barbecue omaki lahko čez noč mariniramo perutničke, svinske kotlete, piščančje zrezke in podobno. Omako je možno tudi uporabiti kot dodatek k dunajskim zrezkom in mehiški hrani.

Članki iz iste kategorije: