Vsi se dobro zavedamo, da nekega dne za vsakogar pride čas, ko se moramo posloviti od osebe, ki smo jo imeli tako radi in da je čas, da ta odide v miru. Ko neka oseba, ki jo imate radi umre, je pomembno, da zanjo uredite pogreb in poskrbite, da bo imela svoj nagrobnik z svojim imenom, na željo tudi sliko in seveda prostor v katerem po počivala v miru. Nagrobniki so lahko različni in izbira je popolnoma vaša. Takšna kot bo vaša želje, oziroma ponekod poslednja želja pokojnega, takšen bo tudi njegov nagrobnik v katerem bo večno počival.Klasični in drugi nagrobnikiNagrobniki so lahko klasični, družinski, žarni ali pa grobnice oziroma stene. Klasični nagrobniki so klasičnih mer in jih največkrat lahko zasledite na vaših pokopališčih. Družinski nagrobniki so namenjeni za več oseb in so nekoliko večjih mer, ki so primerni tako za klasične, kot tudi žarne pokope. Žarni nagrobniki pa so namenjeni le za žarne pokope z v naprej vgrajeno žarno nišo.

Pripomočki, ki jih imajo nagrobniki

Nagrobniki so izdelani iz različnih kamnov in v različnih oblikah, ki dajejo čudovit videz. Izdelani so lahko tudi v 3-D obliki in iz različnega materiala, vse na vašo željo. Poleg nagrobnika si lahko izberete tudi vaze, napise, lučke, kipe, pesek, razne okraske, stojalo za sveče in druge pripomočke, ki bodo pripomogli k temu, da bo okolica in sam nagrobnik (http://www.vmkunovar.si/izdelki-in-storitve/nagrobniki-nagrobna-oprema-napisi) primerno urejen. Nekateri nagrobniki pa imajo dodane tudi pripomočke, oziroma natančneje rečeno dodatke in spominčke, ki dajejo nek poseben namen in spomin na pokojnega.

Nagrobniki se lahko obnovijo

Prav tako, kot vsak drug material, se tudi nagrobniki čez čas obrabijo. Razumljivo je, da bodo plošče, napisi in vsi drugi pripomočki čez čas spremenili svojo prvotno stanje, saj pa so vendarle dolga leta stali na dežju, snegu, soncu in vsem vremenskim razmeram. Ampak seveda je vse to mogoče z lahkoto in na vašo željo popraviti. Ko boste hoteli, da se nagrobnik pokojnega obnovi, le javite samemu kamnoseštvu in ta si bo z vašo prisotnostjo ogledal nagrobnik, ki ga je potrebno obnoviti in ocenil stanje, nato pa se bo obnova izvedla ko boste želeli, po vaših naročilih. Na koncu bo nagrobnik pokojnega izgledal kot nov.

Članki iz iste kategorije: