Fasada je ključen element vsake hiše in je zelo pomembna za izolacijo hiše. Vsaka dobra fasada ščiti pred zunanjimi vremenskimi vplivi, zagotavlja toplotno zaščito hiše. Toplotna zašita in dobra izolacija zagotavljajo manjšo porabo energije in s tem se zmanjšajo tudi stroški gretja, pozimi se toplota zadržuje v hiši, poleti pa je v hiši hladno.

Dobra izolacije je pomembna tudi zaradi zdravja, saj preprečuje, da bi v hiši nastala plesen in kondenzacija, ki škodujeta zdravju. Čim debelejša in kvalitetno narejena je fasada boljša je izolacija hiše in manjša je izguba toplote, in preprečujejo se tudi toplotni mostovi.

S slabo izolacijo lahko izgubimo tudi do 40% toplotne energije v objektu, s dobro izolacijo pa se stroški kurjave lahko zmanjšajo za kar 60%. Seveda k toplotni izolaciji veliko pripomore tudi zamenjava starih oken in vrat za nova kakovostna okna in vrata.

fasada pomemben element

Fasada nudi tudi zvočno izolativnost, torej duši zvoke iz okolice, da lahko živimo v mirnem in udobnem okolju. Poleg tega deluje kot neka estetska funkcije in pa nudi tudi ohranitev vrednosti nepremičnine. Toplota v prostoru je zelo pomembna in je odvisna predvsem od porazdelitve po prostoru. Prva in najpomembnejša naloga fasade je, da onemogoči prehod toplote med notranjimi in zunanjimi stenami.

Fasado vizualno zaznamujeta  struktura in barva zaključnega sloja. Struktura fasade se lahko s pomočjo različnih tehnik obdelave in velikosti zrn v zaključnih ometih popolnoma spremeni. Tako lahko dosežemo na fasadi različne vzorce, ki pripomorejo k estetskemu izgledu hiše. Za fasadno barvo pa lahko izbiramo med nešteto različnimi odtenki barv, ki poživijo naše bivališče.

YouTube video

Naložba v fasado se torej res izplača, ne le zaradi lepega videza pač pa tudi zaradi boljšega, bolj zdravega in udobnega življenja notri in zunaj hiše. Poleg tega pa se zmanjšajo stroški porabe. Dobra fasada pomeni tudi veliko manjše obremenitve za okolje.

Tako, hiša je opremljena, sedaj pa so na vrsti notranji prostori. Ne pozabite na ključne elemente, pa tudi na dekoracije, stenske nalepke in ogledala. Ko pride na vrsto otroška soba, so malenkosti še toliko pomembnejše.

Za vse tiste, ki vas zanimajo nepremičnine v Ljubljani, pa v iskalnik vpišite iskalni niz hiša Ljubljana.

Oddaja stanovanj v prestolnici. Veliko študentov septembra intenzivno išče najemniško stanovanje, ki bo oktobra postalo njihov začasni dom v času šolanja. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: