Prihajajo toplejši dnevi in spet bo aktualna igra otrok zunaj. Za nepozabna doživetja vaših malčkov je ena od rešitev tudi otroški avto na akumulator. Če imate vsaj malo prostora v okolici doma se lahko najde pravi model tudi za vas.
Ponudba otroških vozil je sedaj že tako raznolika, da vam ne glede na teren, ki ga imate v okolici sploh ne bo težko najti modela za vas. Enako velja za starost vašega otroka.

Ford avto na akumulator z daljincem
FORD RANGER WILDTRACK ”LUXURY avto na akumulator z daljincem

V otroški spletni trgovini Bimbo imajo najboljšo ponudbo vozil za otroke v Sloveniji vseh vrst in znamk. Njihove cene so ugodne, imajo pa kar nekaj modelov skoraj vedno na zalogi.

Kaj izbrati?

Če imate majhnega otroka in utrjeno ravnino vam priporočamo, da izberete otroški avto na akumulator s 6V napajanjem ter daljinskim upravljalnikom. Tako se bo lahko otrok samostojno vozil naokoli z zmerno hitrostjo in ne preveliko močjo pod kolesi. Če pa boste opazili, da vaš otrok ne obvladuje avtomobila najbolje in da se premika v smer, kamor se ne bi smel, boste brez težav prevzeli nadzor nad avtomobilom in ga varno ustavili ali pripeljali nazaj.

YouTube video

Za malce starejše otroke, nekje od dveh let dalje, pa priporočamo izbor 12V avta, saj taki avtomobili premagajo tudi že kakšen klanec in imajo tudi daljšo avtonomijo, saj se otroci pri tej starosti želijo voziti dlje in dalj časa. Za vse, ki pa še vedno želite imeti nadzor nad dogajanjem se tudi še v tej skupini najde kar nekaj avtov z daljinskim upravljanjem s katerim lahko kadarkoli prevzamete nadzor na vozilom, če bi šlo kaj narobe.

Otroški avto na akumulator s 24V napajanjem pa je namenjen za otroke nad 3 let starosti, ki so sposobni avto že samostojno peljati. Ta vozila pa so že pravcati avtomobili. Premagajo lahko naklone celo do 17% in se lahko vozijo praktično vsepovsod. Večina od teh avtomobilov lahko prevaža dva otroka in imajo odlično avtonomijo delovanja vse do 1 ure pod polno obremenitvijo. Seveda je avto polno obremenjen le redko in zato se lahko otrok lahko vozi kar nekaj časa, tudi ur, preden se akumulator izprazni.
Ne glede na to kateri otroški avto na akumulator boste izbrali bo vaš vrt mnogo bolj zanimiv za raziskovanje. Po neutrjenih površinah se odlično vozijo terenci, ki imajo temu tudi primerne gume. Če pa je vaša okolica tlakovana, pa lahko domov pripeljete tudi Ferrarija za katerim se bodo obračali sosedi.

Če pa želite kaj drugega, kot je otroški avto na akumulator lahko za vožnjo otroka po dvorišču izbirate tudi med traktorji, štirikolesniki in celo čisto pravimi motorji.

Članki iz iste kategorije: