Vsi starše se zavedamo, da so lahko najstniški fantje dokaj neusmiljeni, ko je čas, da jih obdarujemo. Hitro lahko kupimo kaj, kar jih ne zanima ali pa celo užali. Moramo se zavedati, da je to samo začasno obdobje. Naš najstnik postaja moški in zato moramo biti malo bolj ozaveščeni, ko kupujemo darilo za fanta. Poglejmo si skupaj kaj je primerno darilo za fanta in kako ga lažje izberemo.

Kje lahko začnemo iskati?

Darilo za fanta mora biti nekaj praktičnega in uporabnega. Lahko so to vstopnice na koncert njegove najljubše skupine ali pa mu damo nekaj denarja s katerim si lahko kaj sam kupi. Dejstvo je, da nam verjetno ne bo sam priznal kaj si zares želi, zato moramo biti malo kreativni.

Darilo za fanta

Moramo se zavedati, da imajo fantje radi:

  • Šport
    Nove športne superge, hlače za tek ali kolo je idealno darilo za našega fanta. S športno aktivnostjo se najstniki sproščajo, saj so v tem obdobju dostikrat pod velikim stresom.
  • Praktičnost
    Praktično darilo za fanta je včasih najbolje, če je praktične narave. Lahko je to nov nahrbtnik za šolo ali pa nekaj drugega, kar mu bo olajšalo življenje.
  • Hobiji
    Če lahko to omogočimo, mu podarimo darilo, kot je krožek ali šola na temo njegovega hobija.

Šport in najstniki

Veliko najstnikov, ki se ukvarja z eno ali drugo obliko športa, ima manj anksioznosti in več samozavesti. Tudi, če našega fanta ne zanima šport, je vedno dobra darilo novo kolo ali pohodniška oprava.

YouTube video

Pozitivna naravnanost k življenju zunaj hiše poveže vso družino, kot malokaj drugega. Lahko tudi pomislimo v drugi smeri in mu podarimo kaj za alternativne športne, kot so: rolke, košarkarske žoge, frizbiji ipd.

Podarimo svoje pozornost

Včasih nas najbolj pomembno darilo nič ne stane. Če ponudimo svojo pozornost in mentorstvo, kot darilo za fanta, je lahko to velika gesta. To so turbulentna leta, ki zahtevajo starševsko pozornost in ne obsojanje. Izlet z starši ali pa preprost pogovor, je lahko včasih točno to, kar naš najstnik potrebuje. Če se povežemo kot družina in z darili pokažemo svojo ljubezen, bo to vzbudilo globoko spoštovanje med vsemi člani. To lahko izrazimo z albumom s slikami, šalicami z motivi, namiznimi družinskimi igrami ipd.

Članki iz iste kategorije: