Eden izmed najboljših načinov kako zaščitimo notranjost našega avtomobila so prevleke za sedeže. S tem bomo osvežili izgled ter obenem zaščitili sedeže pred madeži. Ker na trgu obstaja mnogo različnih materialov, si poglejmo katere avtomobilske prevleke za avto sedeže so najboljše. Izbiramo lahko med mnogimi vrstami, ki imajo različne prednosti in uporabo. Ostanite z nami in si v tem članku preberite vse, kar morate vedeti, če bi radi izbrali najboljšo vrsto prevlek za sedeže.

Različne vrste tkanin

Avtomobilske sedežne prevleke narejene iz tkanin so najbolj ugodna izbira. Poznamo jih v ogromno različnih barvah, vzorcih in oblikah. Izgledajo lepo in se podajo v notranjost vsakega avtomobila. So najboljša izbira, če bi radi osvežili izgled, vendar ob tem prihranili nekaj denarja.

Glavni vrste sedežnih tkanin so:

  • Najlon

Tak material je dostikrat vodoodporen in je odličen za prevažanje otrok in živali. Obenem je tudi udoben in vzdržljiv.

  • Poliester

Dostikrat mešanica poliestra in bombaža. Take prevleke za avto sedeže so znane po tem, da material lahko diha. Prednost je tudi, da jih brez težav očistimo in ne vpija tekočine.

  • Kanvas

Material, ki je odporen na ekstremne razmere v temperature. Je najbolj vzdržljiv material, ki nam varuje sedeže pred madeži in prahom ter ne prepušča vode.

Usnjene prevleke za sedeže

Usnje ima še vedno svoj unikaten stil in občutek. Je najbolj uporaben pri avtomobilih visokega razreda, saj izžareva prestiž. Najbolj pogosto ga lahko zasledimo v črni ali rjavi barvi, vendar na trgu obstajajo tudi druge možnosti barv.

YouTube video

Največja prednost usnja je, da:

  • Je izredno vzdržljiv
  • Ga lahko brez težav vzdržujemo
  • Se hitro očisti
  • Doda vrednost našemu avtu

Za oskrbo usnja svetujemo, da uporabimo čistila, ki so narejena prav za čiščenje usnja. Uporaba navadnih čistih lahko usnju vzame živahnost in les ter ga tako poškoduje.

Prevleke po naročilu

Če želimo za naš avtomobil le najboljše, lahko investiramo v prevleke po naročilu. To je sicer najdražja opcija izmed vseh, vendar izgleda najlepše. Izbiramo lahko med različnimi materiali, barvami in lastnostmi sedežev.

Omislimo si lahko tudi take prevleke, ki so narejene za prevažanje psov in otrok. Seveda je tukaj edina omejitev naša domišljija ter sredstva, ki jih želimo zapraviti.

Članki iz iste kategorije: