Dejstvo je, da je naš avtomobil eno izmed najbolj dragocenih orodij, kar si jih lastimo. S tem nimamo v mislih samo njegove tržno, ampak tudi funkcionalno vrednost. Brez našega jeklenega konjička ne bi mogli po želji potovati po opravkih, se voziti v službo ipd. Tako je pomembno, da ga primerno zaščitimo s cerado, ko je parkiran. To pa nam bo omogočilo, da bomo ohranili njegovo vrednost, kar nam bo prišlo zelo prav, če se ga bomo kdaj odločili prodati. V vsakem primeru pa bo naš avtomobil izgledal čudovito, če ga bomo zaščitili pred soncem, vetrom, dežjem, živalmi, in tatovi.

Cerada
Pomembno je, da avto primerno zaščitimo s cerado, ko je parkiran.

Večino škode na vozilih povzroči slabo vreme

Po najnovejših statistikah se večina škode na cestnih vozilih zgodi takrat, ko jih doseže slabo vreme. Nevihte lahko povzročijo dokaj veliko nevarnosti za zdravje našega avta. Te nevarnosti so leteče veje, močan dež oziroma toča ipd. Cerade pa nam nudijo zaščito pred omenjenimi in drugimi nevarnostmi, saj delujejo kot ščit za naše vozilo, ko je to parkirano. Cerada pa tudi preprečuje poškodbe karoserije in platišč pred letečimi predmeti, ptičjimi iztrebki, kremplji živali ter soncem.

YouTube video

Veliko voznikov se ne zaveda, da je tudi prijeten vetrovni dan lahko dokaj škodljiv za zdravje našega jeklenega konjička. Našim očem je nevidno, vendar veter s seboj nosi prah, ki se prilepi na karoserijo. Ta pa jo sčasoma poškoduje, saj jo opraska ali se celo vanjo zažre.

Preberite si tudi naslednji članek: Ogledala za avto in njihov pomen

Cerada se lahko uporablja tudi poleti

Uporaba avtomobilske cerade je priporočljiva tudi v poletnih mesecih. Temu je tako, saj močno sonce hitro segreje karoserijo. Obenem pa zaradi vročine popoka tudi plastika na armaturni plošči. Tako pa tudi zbledijo barve v notranjosti in zunanjosti našega avtomobila. Vsak voznik pa se tudi sigurno zaveda, kako zelo neprijetno se je usesti v razgreto kabino vozila, če je ta stal na soncu več ur. Odlično obrambno sredstvo proti naštetim neprijetnostim pa je ravno cerada. Ta nam bo omogočila, da kabina ostane hladna, zunanjost vozila pa zaščitena pred nevarnimi UV žarki.

Odvrnimo tatove od nespametnih dejanj

Izkušnje mnogih voznikov so pokazale, da so cerade odličen pripomoček proti kraji in vandalizmu. Nepridipravi se zelo verjetno ne bodo lotili kraje našega vozila, če bo to pokrito. To pa zato, ker predstavlja dodano težavnost, saj ga je potrebno odkriti, kar poveča potreben trud, da bi opravili krajo. Obenem pa to tatove izpostavi okolici, saj bodo mimoidoči ljudje hitreje opazili, da se obnašajo sumljivo.

Cerada tudi preprečuje, da bi nekdo preprosto razbil voznikovo ali sovoznikovo okno, ter se polastil vsebine našega avtomobila. Tako je to eden izmed najboljših načinov, da se zavarujemo pred možnimi krajami in vandalizmom.

Za zaščito in redno vzdrževanja našega vozila se priporoča avtodele Withcar, saj imajo preverjeno kakovost in so na voljo po dostopni ceni.

Članki iz iste kategorije: