Vse več podjetij in tudi posameznikov se odloča imeti povsem svojo spletno stran. Ta pa mora biti vsekakor tudi nekje shranjena. V ta namen se uporablja spletno gostovanje, ki ponuja spletni prostor, kjer je shranjena tudi naša spletna stran. Shranjena je na strežniku, ki mora imeti primerno strojno ter programsko opremo. Le na ta način nam lahko povsem zagotovi optimalno delovanje spletne strani.

Potreben je tudi popolni nadzor

Za spletno gostovanje je značilno, da nam ponuja tudi popoln nadzor. Ponavadi zato poskrbi prav posebna kontrolna plošča. Gostovanje domene na njej pa upravljamo s kliki; na voljo so nam prednameščene aplikacije.

Gostovanje spletnih strani je izjemnega pomena za večino podjetij

Kontrolna plošča omogoča administratorjem domen, da lahko samostojno upravljajo in nadzirajo svoje spletno gostovanje. To nam omogoča povsem enostaven uporabniški vmesnik. Na enem mestu nam ponuja vse, kar v danem trenutku potrebujemo za povsem kakovostno upravljanje naše spletne strani. Dostop do administracije je varovan s posebnim certifikatom SSL.

Spletno gostovanje in elektronska pošta

Elektronska pošta predstavlja pomemben del za spletno gostovanje. Podjetja, ki nam ponujajo možnost spletnega gostovanja, nam ponujajo vrhunske poštne strežnike za spletno komunikacijo. Poštni strežnik nam pri tem ponuja nepreden odjemalec e-pošte. Sporočila so nam dostopna preko vseh vrst naprav in protokolov. Tudi za načrtovanje dogodkov je poskrbljeno, in sicer s koledarjem ter kontakti. Dokumenti se lahko urejajo tudi preko spletnega vmesnika.

Res veste kaj je elektronska pošta in kako je povezana s spletnim gostovanjem?

Varno spletno gostovanje

Za varno spletno gostovanje so nam ponujeni tudi SSL certifikati priznanih proizvajalcev. Pri paketih, ki SSL podporo vključujejo, lahko sami namestimo poljubno izbran SSL certifikat. Določena podjetja nam tak certifikat naložijo povsem brezplačno.

YouTube video

SSL certifikate je dobro imeti, saj kriptirajo povezavo od strežnika do naših obiskovalcev ter na ta način dvigajo nivo zaščite pri spletnih ranljivostih. Certifikat bo povečal stopnjo zaupnosti do naših strank in s tem dvigne tudi konverzacijo pri e-poslovanju.

SSL certifikat potrjuje tudi identiteto naše spletne strani in šifrira podatke naših obiskovalcev. Služi pa tudi kot potrdilo, da je obisk naše spletne strani vreden popolnega zaupanja in tudi posredovanja občutljivih informacij. Tudi ko uporabniki naše spletne strani opazijo, da je zaščitena s SSL certifikatom, bodo pri nas nakupovali oziroma nas obiskovali še z večjim veseljem.

Članki iz iste kategorije: