Pri opremljanju dnevne sobe je treba paziti na kar nekaj pomembnejših dejavnikov. Še zlasti pa je to pomembno, če opremljate manjši dnevni prostor. Minimalistična dnevna je namreč zelo zahtevna za opremljanje. Vanjo postavite le najnujnejše kose pohištva in elemente, kot sta dnevna garnitura ali kavč in regali. 

Regali za dnevno sobo se večinoma izbirajo tudi glede na stil opremljanja dnevnega prostora. Vsak dnevni regal zagotovo ne sodi v vsak stil dnevne sobe. V moderno dnevno boste zagotovo namestili druge vrste regalov kot pa na primer v skandinavsko zasnovan prostor. Na splošno pa se v dnevni sobi leseni regali vedno dobro obnesejo . 

Regale povežite v istem stilu v enovito celoto 

Če imate pri izbiri regalov težave, naj vam pri tem pomagajo izkušeni prodajalci. Sicer pa je najbolje, da vam regali za dnevni prostor omogočajo povezovanje v istem stilu v enovito celoto. To v praksi pomeni, da naj bo čim več kosov dnevnega pohištva narejenih iz enakih materialov. 

Če je v vaši dnevni večina pohištva narejena iz lesa, bodo tudi leseni regali zelo dobrodošli. Pri tem pa seveda pomembno tudi to, iz katere drevesne vrste bodo posamezni kosi in elementi narejeni. To ne vpliva samo na estetsko vrednost prostora, temveč tudi na trpežnost pohištva in posledično na življenjsko dobo. 

Vgradni regali za dnevni prostor 

Regali za dnevno sobo so lahko tudi vgradni. Takšna vrsta regalov je zlasti dobrodošla za manjše dnevne prostore. V primerjavi s klasičnimi regali za dnevno sobo zavzamejo bistveno manj prostora. 

YouTube video

Vgradni leseni regali vam lahko odlično služijo za shranjevanje knjig in podobnih zadev, kjer so lahko nameščena tudi LED svetila. Vgradni regali pogosto služijo tudi kot posebne vgradne omare, in sicer v primeru ko drugje v stanovanju nimamo primernega prostora na primer za shranjevanje zimske in druge garderobe. 

Sicer pa so regali za dnevni prostor zlasti namenjeni za hitro odlaganje. Na trgu so za kupca še najbolj zanimivi manjši leseni regali. Ti so tudi cenovno zelo dostopni. Pomembno pa je, da torej stil dnevne sobe sovpada s tipskim dnevnim regalom. Ne nazadnje si lahko regale naročite tudi po meri. Pri nas vam je na voljo veliko proizvajalcev, ki vam lahko hitro naredijo vrhunske regale po vaših merah, željah in potrebah. 

Članki iz iste kategorije: