Ohranjanje uspešnosti podjetja je odvisno od tekočih procesov poslovanja, inovativnosti in zmožnostjo srečevanja z nepričakovanimi težavami. Pomembno pa je tudi, da vsak element v podjetju deluje z najvišjo možno učinkovitostjo. Ker se dandanes večino poslovanja dogaja preko računalniške tehnologije, so spletne strani nepogrešljivo orodje za oglaševanje blagovnih znamk in ohranjanja kontakta z rednimi in potencialnimi kupci. Za nemoteno delovanje spletne strani pa je potreben kvaliteten strežnik, ki ga lahko nastavljamo po želji. Tukaj pa pride v ospredje VPS hosting. To je odličen način za pogajanje spletnih strani majhnih, srednjih in tudi velikih podjetij.

Zakupljen virtualen prostor na strežniku

Dandanes še vedno veliko podjetij uporablja deljene strežnike, ki pa niso najbolj primerni za zahtevno rabo. Temu je tako, ker si v tem načinu delijo strežnik z mnogo drugimi uporabniki. To pa pomeni, da lahko ob velikih obremenitvah spletna stran podjetja prične delovati zelo počasi. Možno pa je tudi, da postane neodzivna. Z uporabo VPS hostinga pa je zagotovljen del fizičnega strežnika, ki je namenjen samo določenemu uporabniku. Tako nikoli ne bo prihajalo do počasnega ali nepravilnega delovanja spletne strani.

Večji nadzor nad delovanjem strežnika

Ker je VPS hosting virtualno, to pomeni, da ima vsak uporabnik možnost nastavitve lastnosti svojega strežnika. To tudi pomeni, da je možna uporaba popolnoma edinstvene HTML in druge kode. To pa je pomembno za podjetja, ki uporabljajo nestandardizirano programsko opremo na svojem delu strežnika. Pri deljenem gostovanju pa lahko hitro nastanejo težave z združljivostjo spletne strani, če ne uporablja standardne računalniške kode za svoje delovanje.

VPS hosting
Ker je VPS hosting virtualno, to pomeni, da ima vsak uporabnik možnost nastavitve lastnosti svojega strežnika.

Poleg tega pa lahko sistemski administratorji implementirajo in spreminjajo različne nastavitve svojega dela strežnika, ne da bi za to morali kogarkoli prositi za dovoljenje.

Možnost zakupa več zmogljivosti

Nakup gostovanja na strežniku ima v večini primerov že vnaprej omejene zmogljivosti, ki jih ne moremo nadgraditi. Virtualni hosting pa ponuja možnost, da spremenimo sledeče lastnosti:

  • Zmogljivost procesorja
  • Kapaciteta spomina oziroma prostora za shranjevanje podatkov
  • Hitrost pasovne širine oziroma hitrosti povezave s spletom

Tako lahko podjetja, ki rastejo, prilagodijo lastnosti strežnika za večji obseg poslovanja. To pa pomeni, da imajo sistemski administratorji na voljo izredno skalabilnost, kar se tiče poslovanja preko spleta. Še ena prednost pa je ta, da ko se pokaže potreba po močnejšem strežniku, ni potrebe po zamenjavi paketa ali iskanju drugega ponudnika gostovanja.

YouTube video

Na spletni strani www.plus.hr imamo na voljo možnost zakupa vrhunskih paketov gostovanja, kot tudi domen z različnimi končnicami. Dodatne tehnologije, ki omogočajo večji nivo varnosti, kot so SSL certifikati, pa so tudi na voljo za nadgradnjo in nakup.

Članki iz iste kategorije: