Pri izbiri pohištva sem raje premišljena, kot da kupim nekaj na vrat na nos. Svoje stanovanje sem opremila že nekaj časa nazaj, a redno menjam določene kose pohištva. Na ta način imam občutek, da je v stanovanju vedno nekaj novega in svežega.

Stanovanje pa še vedno ima nek občutek domačnosti, saj stari kosi pohištva še vedno ostajajo v veliki meri. Nazadnje so mi v oči padli prav dnevni regali v eni izmed spletnih trgovin – volino.si. Dnevni regali so nekaj kar lahko v stanovanju večkrat menjaš ali celo premikaš v druge prostore. To so običajno regali, namenjeni knjigam in okrasnim stvarem. Na njih se običajno nabirajo tudi spominki, velikokrat pa tudi prah.

Vzdrževanje čistoče

Prav zaradi prahu imam raje manj regalov z odprtimi policami, pa še ti so v beli barvi. Bela barva namreč zato, ker se prah na njej manj vidi kot na temnejšem pohištvu. Še najbolj všeč pa so mi dnevni regali z zastekljenimi vratci. Pri njih je največja prednost to, da so zelo estetskega videza in na stvareh se ne nabira prah. Paziti pa moramo, da so le stekla vedno očiščena in svetleča.

Različna uporaba dnevnih regalov

V prejšnjem stanovanju sem imela res prostoren hodnik in zato sem ga opremila z dnevnimi regali. Na policah pa so bile uokvirjene fotografije oziroma najlepši spomini s potovanj. Zelo lepo je izpadlo, saj je bil hodnik velik in svetel. V trenutnem stanovanju pa imam manjši hodnik in bi dnevni regali prostor le še utesnili in pomanjšali. Tako je moj hodnik pobarvan v belo, v njem pa ni nepotrebne krame. Deluje čisto, estetsko in sveže.

YouTube video

Na dnevne regale pa v otroških sobah pospravljamo tudi igrače. Da zgleda soba lepša in urejena, smo kupili pletene košare in škatle iz blaga, kamor igrače pospravljamo. Škatle in košare pa so po barvah zložene na dnevnih regalih. Otroška soba, kjer je tudi postelja v omari, ki je super rešitev in poveča sobo preko dneva, deluje barvito in lično.

Regali pa pridejo v poštev tudi za druge stvari, kot je pisarniški material ali pribor za šivanje. Najbolj koristni pa so regali v shrambi, saj imam na njih lepo zloženo ozimnico in druga živila.

Članki iz iste kategorije: