Dom, ki ga opremljamo je po površini izjemno majhen. Razmišljamo, kako bi dnevni prostor spremenili tudi v spalni del. Nikakor ne najdemo prave rešitve. Če kupimo malo večjo garnituro, ki bo hkrati tudi ležišče, nam bo le-ta zavzela preveč prostora. Ne preostane nam drugega kot pa strokovna pomoč. Stopimo v najbližji salon in jim razložimo situacijo, ki je malce nerodna. Toda, za prave strokovnjake ni nič nemogočega. Takoj najdejo rešitev. Povedo nam, da je postelja v omari prava in edina rešitev za nas.

Postelja v omari? Začudeni obstanemo. Nato si izdelek ogledamo. Neverjetno! In možnosti je več ne samo ena.

Postelja v omari – zakonska/enojna

Med seboj se torej razlikujejo tudi po velikosti. Lahko se odločamo med velikostjo zakonske postelje ali enojnim ležiščem. Ne glede na odločitev, obe namreč ponujata neverjetno funkcionalno izrabo prostora. Čez dan bo takšna postelja lahko nastopala kot kavč ali pa omara s policami, ponoči pa se prelevi v naše najljubše ležišče. Dvojno življenje naše postelje torej.

Tudi za naše goste

Pogosto nas obiščejo sorodniki, ki prihajajo s tujih dežel. Radi bi jim ponudili prenočišče pa ne gre. Zato si ga morajo poiskati sami in zanj verjetno odštejejo kar nekaj denarja. Ker pa imamo sedaj na razpolago enkratno možnost, za katero ob prihodu še ne vedo, jih lahko presenetimo.

Pokažemo jim, kako lahko naš dnevni prostor v trenutku postane spalnica in tudi njim se bo pokazal nasmeh na obrazu. Lahko bodo prenočili kar pri nas in naše druženje se bo lahko zavleklo pozno v noč.

Kdo bi jih še potreboval?

Veliko ljudi živi samskih v majhnih garsonjerah, ki premorejo le nekaj več kot dvajset kvadratnih metrov. Tako imajo lahko v enem prostoru kuhinjo, dnevno in še spalnico. Postelja v omari je tako idealna rešitev za njih. Omogočila bi jim več dodatnega prostora, stanovanje pa bi bilo v trenutku videti lepše in udobnejše.

Koliko možnih rešitev imamo na našem trgu, pa jih v resnici ne prepoznamo za svoje, kajneda? Včasih čisto po golem naključju zaidemo v kak salon in šele tam vidimo, kaj nam proizvajalci omogočajo. Če smo svoj dom pred leti že opremili, to ne pomeni, da se tehnologija ne razvija naprej. Vedno moramo imeti odprte oči.

Ne veste kam spraviti vse igrače in otroško športno opremo? Je zmanjkalo prostora za čelado, otroški skiro in rolerje? Čas je torej, da naredite konkretno analizo vašega pohištva ter zmožnosti shranjevanja. Če boste vedeli kaj vse morate pospraviti, boste temu lažje priredili tudi vaše pohištvo.

Za posteljna pregrinjala poznamo več različnih poimenovanj: posteljna pregrinjalapregrinjalo za posteljo, okrasna pregrinjala ali okrasna prešita odeja. Preberite več v članku.

Članki iz iste kategorije: