Lep sijoč nasmeh osebo pomladi in polepša. V primeru, da imate težave z zobmi ali ste kakšnega izgubili zaradi nesreče, se glede tega ne obremenjujte. Dandanes obstajajo neboleči posegi, kjer v nekaj kratkih mesecih pridobite popolnoma naraven in lep nasmeh. Namesto, da boste zobe skrivali za tesno stisnjenimi ustnicami, jih boste ponosno kazali svetu. Zobni implanti so namreč pravi hit zadnjih nekaj let. So cenovno dostopni, enostavni za namestitev in so obenem dolgotrajna rešitev težav z zobmi. Izgledajo tudi veliko bolj naravno od kakršnih koli mostičkov in delnih protez.

Trajna rešitev težav z zobmi

Zobni implanti so trajna rešitev vaših težav z zobmi. Omogoča vgrajevanje neposredno v čeljust, kjer nadomesti zobno korenino. Postopoma se popolnoma spoji s kostjo in se obnaša kot naraven del telesa in ne tujek. Posebni oporniki služijo kot dodatna utrditev pri žvečenju. Ustna higiena ostaja na visokem nivoju, saj se implanti ne snemajo za čiščenje.

Preprosto jih umijete z zobno ščetko ter znitkate enako kot svoje naravne zobe. V primeru izgube celotnih zob na eni dlesni ali vsaj delne izgube zob, si lahko na nekaj implantov namestite tudi popolno protezo. Na ta način si zagotovite trajno rešitev in neboleče žvečenje še naprej.

YouTube video

Prednosti novejše tehnologije

Novejši implanti so odlična rešitev tudi za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam. Nove materiale telo ne zaznava kot tujek in jih ne zavrača. Zobni implanti so lahko nosilci za zobne krone, mostički ali pa nosilec za protezo. Korenina in steber sta narejena iz odpornega titana, ki se vgradi neposredno v čeljustno kost. Na steber se kasneje namesti tudi viden nadomestek, torej krono, mostiček ali pa protezo.

Ker gre za biološko nenevaren material, ni skrbi glede okužb ali vnetij čeljustne kosti. Titan se čvrsto namesti v samo kost in se med jedjo ne premika. Popolnoma posnema obnašanje ostalih zob in je tako boljša rešitev od standardnih mostičkov, ki se nataknejo na zdrave zobe. Celoten postopek je neboleč in poteka pod lokalno anestezijo. Traja okoli pol ure do eno uro, zdravljenje pa poteka nekaj tednov. Na vsadek se lahko začasno nastavi tudi začasna krona.

Veste, kdaj so vaši plodni dnevi? Preberite si več v naslednjem članku …

Priporočljivo je, da okulistični pregled opravimo vsaki dve leti, v primeru, da opazimo kakršnekoli spremembe in nepravilnosti, pa celo prej. Preberi več …

Material za zobne luske. Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti porcelana, ki jih prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: