Zobne luske so tanke kot papir in narejene iz keramike. Izdelujejo jih v zobotehničnih laboratorijih. Nalepijo se na sprednje zobe, včasih pa tudi na stranske. Njihov glavni namen je: preobraziti nasmeh. Na trgu veljajo za eno od najboljših metod pri doseganju lepšega nasmeha. 

Za estetske zobne luske se večina ljudi odloča, ko so njihovi zobje močno obarvani; ko imajo med zobmi večji vmesni razmik; ko imajo premajhne ali pa obrabljene sekalce; ko imajo zobe nepravilne oblike ali ko se jim odkrhne zob. 

Najpomembnejše prednosti lusk za zobe 

Zobne luske so pri uporabnikih zlasti priljubljene zato, ker ohranjajo zobne strukture in naraven videz.

Preparacija za estetsko lusko samo minimalno spremeni obliko zoba; naredi samo prostor, kamor potem luska sede. Keramika, iz katere so zobne luske izdelane, je svetlobno propustna. Preden se jih dokončno cementira, se vedno preveri barvo in ujemanje zobne estetske luske še s preostalimi zobmi. 

Dva obiska pri zobozdravniku 

Postopek za zobne luske ni dolgotrajen, zanj pa sta potrebna le dva obiska pri izbranem zobozdravniku. Zdravnik vam bo pri prvem obisku opravil pregled ter ocenil, ali je vaše zobovje sploh primerno za estetske zobne luske. Nato vaše zobe pripravi ter jih obrusi in vzame odtis zob. Do vašega naslednjega obiska laboratorijski tehnik natančno oblikuje ter izdela zobne luske po vaši meri. 

Na drugem obisku boste skupaj z zobozdravnikom preverili barvo in videz lusk, nato sledi še cementiranje luske na zob. 

So zobne luske primerne za vsakogar?

Če imate izjemno močan ugriz ali pa ponoči ‘škripate’ z zobmi, vam bo zobozdravnik zobne luske zagotovo odsvetoval. V takšnih primerih namreč zelo rado pride do poškodb luske, posledično se skrajša tudi njena uporabnost oziroma življenjski rok. 

YouTube video

Če se boste odločili za zobne luske in boste upoštevali koristne napotke zobozdravnika ter imeli odlično ustno higieno, vam bodo luske služile zelo dolgo časa, sami pa boste lahko v javnosti poklonili veliko lepih nasmehov. 

Če imate v povezavi z zobnimi luskami ali podobnimi zadevami kakršno koli vprašanje, na katerega vam lahko odgovorijo le izkušeni strokovnjaki, lahko pokukate tudi na spletno stran zobozdravstvo-skorjanc.com, kjer boste našli kontakt oziroma naslov maila, kamor pišete lahko že sedaj. 

Članki iz iste kategorije: