Znano je, da se kar veliko naših državljanov odloča za odprtje podjetja v sosednji Hrvaški. Glavni razlogi za to so bližina, dovolj dobro poznavanje razmer in nenazadnje še številni poslovni interesi. Med razlogi za to pa se najdejo tudi taki, ki so povsem administrativne narave. 

Kar nekaj naših državljanov je namreč naletelo na nekatere birokratske težave oziroma ovire pri svojem poslovanju, predvsem zato, ker so smatrani kot tujci. Veliko Slovencev na Hrvaškem ustanovi podjetje torej tudi zato, ker lahko na povsem pravi način oddajajo na primer svoje apartmaje ali kaj podobnega.

Odprite podjetje na Hrvaškem s pomočjo vrhunskega strokovnjaka

Hrvaška zakonodaja jim namreč ne dopušča, da bi to lahko počeli kot posamezniki. Če se soočate s podobnimi težavami, odprite podjetje na Hrvaškem in se znebite nepotrebnih skrbi. 

Najnižji znesek osnovnega kapitala

Za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo, torej za d. o. o., je najnižji znesek osnovnega kapisala 2.700 evrov oziroma 20.000 hrvaških kun. Vsak vložek pa mora znašati najmanj 27 evrov oziroma 200 hrvaških kun.

YouTube video

Preden se družba vpiše v sodni register, pa boste morali kot ustanovitelj vplačati najmanj 25 % vložka, ki ga boste morali vplačati v denarju. Skupni znesek pa ne bo smel presegati več kot 1.350 evrov oziroma 10.000 hrvaških kun.

Kdo lahko ustanovi d. o. o.?

D. o. o. na Hrvaškem lahko ustanovi ena ali pa več domačih ali tujih pravnih oseb. Ti postanejo z ustanovitvijo družbe njeni družbeniki. Priporoča se tudi, da se podjetje na Hrvaškem ustanovi preko posebnega vladnega servisa, ki vam bo zagotovila najenostavnejše in obenem tudi hitre postopke za ustanovitev podjetja.

Odprite podjetje na Hrvaškem in se znebite nepotrebnih skrbi

Potem ko se boste vpisali v sodni register ter še register državnega zavoda za statistiko, pa boste družbo morali prijaviti še davčni upravi, ki je pristojna po sedežu ustanovitve zaradi vpisa v register davčnih zavezancev.

Odprite podjetje na Hrvaškem, toda pred tem se obvezno pozanimajte še o vseh drugih podrobnostih. Če sami nimate dovolj znanja in izkušenj, vam lahko pomagajo številni strokovnjaki, ki jih lahko najdete s pomočjo spleta.

Odprite podjetje na Hrvaškem s pomočjo vrhunskega strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati tudi kasneje, ko boste podjetje že registrirali in opravili vse potrebne zahteve zanj.

Za podpis odprtja podjetja na Hrvaškem boste potrebovali kemični svinčnik. Več o kemičnih svničnikih si preberite v članku z naslovom “Prednost kemičnih svinčnikov“.

Članki iz iste kategorije: