Pravijo, da je svinčnik močnejši od meča. Temu je tako, saj lahko na kos papirja napišemo ali narišemo skoraj karkoli. Skozi zgodovino je bilo to orodje velikih mislecev in umetnikov. V starih časih pa so uporabljali pisala, ki niso bila zanesljiva. Dandanes pa imamo na voljo ogromno različnih svinčnikov, ki imajo dolgo življenjsko dobo in veliko natančnost. Tako so danes izredno popularni kemični svinčniki. Nudijo nam izjemno stabilnost pri pisanju, obenem pa so izredno ugodni in dostopni za nakup.

Pisalo, ki ga uporablja ves svet

V današnji digitalni dobi računalniki prevladujejo, kot glavno sredstvo za komunikacijo. Še vedno pa velikokrat uporabimo kemični svinčnik za podpisovanje pomembnih dokumentov, ustvarjanje sporočil in drugih listin. Najdemo ga lahko v vsaki pisarni, saj ne zavzame veliko prostora in ga lahko uporabimo takoj. Temu je tako, saj imajo omenjeni svinčniki sledeče prednosti: 

Popularni kemični svinčniki

Zmožnost pisanja v vse smeri

Zmožnost svinčnika, da ga uporabimo za pisanje mnogih jezikov, je izredno uporabna. Poleg tega pa lahko kemične svinčnike uporabimo za vertikalno, horizontalno in diagonalno pisanje. 

Velika stabilnost

Ustvarjanje na roko čitljivih dokumentov je prava redkost v današnji dobi. Z dobrim svinčnikom pa ohranjamo stabilnost med pisavo na papir, ki leži na gladkih in grobih površinah. Tako lahko svinčnik uporabimo skoraj kjerkoli, da si nekaj zapišemo na papir, se podpišemo na dokument ipd.

Črnilo odzivno na pritisk

Ena velika prednost, ki jo imajo kemični svinčniki je ta, da lahko delujejo na vsaki podlagi. Vgrajeno črnilo se uporablja kot mazivo pri pisanju. Tako jih lahko uporabljamo na raznolikih podlagah, in še vedno ustvarimo kvalitetne in čitljive črke.

Brez madežev na oblačilih

Ena izmed največjih slabosti klasičnih pisal je ta, da lahko pustijo madeže na naši obleki. S kemičnimi svinčniki pa je ta verjetnost veliko manjša. Tako jih lahko brez skrbi nosimo v suknjiču, jakni ali srajci. To pa nam pride izredno prav v poslovnem okolju, saj si je skoraj vedno kaj potrebno zapisati ali se podpisati. Poleg tega pa se barva veliko hitreje posuši. Tako pa je manj možnosti, da bi jo razmazali po papirju, srajci, mizi ipd.

Kemični svinčniki

Če imamo s seboj vedno pisalo, nas drugi ljudje vidijo kot bolj zanesljive in natančne. To pa nam lahko pomaga pri napredovanju v službi, navezovanju novih stikov v poslovnem svetu in podobno. 

Svinčnik brez vzdrževanja

Tehnologija kemičnih svinčnikov je napredovala do te mere, da jih ne potrebujemo več vzdrževati. Tako jih lahko uporabljamo mesece in leta, vse dokler se ne izpraznijo. Takrat pa samo dokupimo novo barvo, če jih želimo uporabljati še naprej. Poleg tega pa so odlični za pisanje teksta in podpise, saj omogočajo veliko bolj tekočo pisavo.

YouTube video

Odlično ponudbo pisarniškega materiala lahko zasledimo na strani www.habeco.si. Tako lahko opremimo svoj dom in pisarno s cenovno dostopnimi in kvalitetnimi svinčniki, beležkami, zvezki ipd.

Članki iz iste kategorije: