Ker z novejšo tehnologijo vse postaja lažje in lažje moramo vedeti, da tako tudi, ko gre za obnovo strehe. Namreč, strešniki niso nič več tako težki, niti niso več tako dragi, kot so morda bili v preteklosti. Vseeno pa je dobro vedeti nekaj osnovnih stvari, ki jih moderni strešni sistem mora imeti. Namreč, le kakovostni strešniki bodo zagotovili, da bo naša nova streha vrhunska in trpežna za več desetletij. Poleg vsega tega pa moramo vedeti tudi, da se strešniki med seboj razlikujejo in niso vsi primerni za vsakega. Kako se strešniki izbirajo in katere so tiste osnovne specifikacije, ki jih morajo imeti, pa si bomo pogledali v nadaljevanju tegale krajšega članka.

Ko se menja strešni sistem, je treba o novih (in starih) strešnikih imeti, čim več informacij!

Še preden se začne faza menjanja celotne strehe, je pametno staro streho najprej oceniti. Namreč tako lahko vidimo, ali so kje bile kakršnekoli očitne vdolbine, plesen, neenakomerna razporeditev, razpokanost strešnikov, ali druge nepravilnosti.

Skratka, nikoli ne moremo biti dovolj previdni, ko gre za preverjanje starih strešnikov. S tem si namreč zagotovimo, da bodo naši novi strešniki položeni na boljši način, kar pa bo jasno zmanjšalo možnosti, da bi se enake težave še enkrat pojavile. O novih strešnikih pa moramo vedeti le to, da se ti med seboj razlikujejo, saj kot vemo, so lahko strešniki, ki se uporabljajo za hiše v gorah bistveno drugačne sestave, kot tisti, ki jih potrebujejo hiše ob morju. Namreč, strešniki, ki se uporabljajo ob morju morajo biti dosti bolj odporni proti soli, ki je v zraku. Drugače bomo zelo hitro bili primorani ponovno zamenjati svojo streho. Tega pa si prav gotovo nihče ne želi.

No, ravno zato pa so vse te informacije in še več na voljo pri vsakem dobrem ponudniku strešnikov. Zato se je najboljše obrniti kar na njihovo pomoč. Konec koncev nam pri izbiri nove in ocenitvi stare strehe, oni, lahko še najboljše svetujejo.

Članki iz iste kategorije: