Domena .si je za slovenski trg najboljša izbira! Kako do nje? Čisto preprosto: obiščite domenca.si in si tam rezervirate svojo. Vsaka domena .si je unikatna. Vsakdo si lahko izbere spletni naslov, kakršnega si želi, pomembno je le, da ga pred njim še ni izbral kdo drug. Nekateri spletni oziroma url naslovi so že zasedeni, zato jih ni mogoče več izbrati.

Nekateri url naslovi so trajno zasedeni, spet drugi pa bodo sčasoma postali zopet prosti, saj bodo njihovi lastniki ugotovili, da jih ne potrebujejo več. Zato se včasih splača večkrat preveriti, ali je določena domena .si prosta, saj se to iz trenutka v trenutek spreminja. Prav tako pa se vam jo splača rezervirati takoj, ko vidite, da je še prosta, saj lahko naslednji trenutek ne bo več.

Lahko spletni naslov vsebuje tudi strešice?

Tudi črke s strešicami oziroma šumniki č, š, ž so lahko del spletnega url naslova. Domena .si je tako lahko sestavljena tudi iz teh črk, vendar je vprašanje, ali je to vedno prava odločitev. Besede, ki vsebuje šumnike, lahko v url naslovu zapišemo tudi brez strešic in veliko uporabnikov spleta jih je navajenih uporabljati na ta način.

Če bi radi, da je vaša domena .si sestavljena iz besede, ki vsebuje šumnike, se vam splača zakupiti dva url naslova – tistega brez strešic in tistega z njimi. Tako bodo prav vsi obiskovalci, ki bodo iskali vašo spletno stran, resnično prišli na pravi naslov, ne glede na to, kako bodo v brskalnik vpisali vaš url naslov.

Katera domena .si bi bila prava zame?

Registracija spletnega naslova je popolnoma enostavna in ne vzame veliko časa. Veliko težje pa se je odločiti, kateri url naslov sploh izbrati, zato vam bo pri izbiri verjetno največ časa vzel prav ta korak. Domena .si je namreč lahko praktično karkoli, zato je na izbiro nešteto različnih možnostih. Najbolje je, da vzamete list papirja in zapišete prav vse ideje, ki vam padejo na pamet. Lahko gre le za eno besedo ali več besed.

YouTube video

Nato še enkrat preglejte seznam in prečrtajte tiste spletne naslove, ki vam po premisleku ne ugajajo več. Zatem preko spleta preverite, ali so ti url-ji sploh še prosti in tako naredite ožji izbor. Če imate možnost, za mnenje vprašajte še koga, ki mu zaupate, oziroma koga, ki se spozna na splet. Na koncu pa vam bo to, da izbrana domena .si postane vaša, vzelo le še nekaj trenutkov.

Preberite si še o tem kako kvalitetne so kartuše Canon.

Članki iz iste kategorije: