Na trgu so vam na voljo najrazličnejši pripomočki za nanašanje ličil na obraz in na druge dele telesa. Med drugim je na razpolago tudi set čopičev za ličenje oči. Ločimo tri osnovne tipe takšnih izdelkov. To so srednje velik ploščat čopič za nanašanje senčil, čopič za zabrisovanje in prirezan tovrstni izdelek za eyeliner. Strokovnjaki svetujejo, da je dobro imeti vsaj dva čopiča za zabrisovanje. To velja še posebej za tiste, ki želijo doseči čim lepše prehode med različnimi odtenki senčil.

Za nanašanje intenzivnejših barvnih odtenkov so potrebni srednje veliki ploščati čopiči za oči. Preverjeno najbolje se obnesejo takšni iz naravnih dlak. Ti namreč poberejo precej več senčila. Če je čopič gostejši, iz paletke pobere in nanese torej več senčila na oči.

Za bolj definiran videz oči

Če želite doseči še bolj definiran videz svojih oči, je za uporabo izjemno dobrodošla manjša verzija izdelka za zabrisovanje. Z njim senčila nanašate v gubo ter v zunanje kotičke. Tudi takšen čopič naj bo čim bolj mehek in čim bolj gost. Za mehčanje videza pa lahko uporabite tako imenovani smudge čopič. Ta je precej bolj gost v primerjavi s čopiči za zabrisovanje.

Čopiči za oči - Docolor set
Docolor set čopičev za senčenje oči

Za mehčanje videza oči je prav tako primerna krajša verzija čopiča za nanašanje senčil. Za nanos gel eyelinerja pa se odlično obnesejo drobni, tanki tovrstni produkti.

Izdelki za nanašanje in zabrisovanje korektorja

Poleg pripomočkov za lepše nanašanje senčil na oči, so dobrodošli tudi izdelki, s katerimi na obraz nanašamo druge vrste kozmetike oziroma ličil. Vsaka uporabnica ličil prisega na korektor. Tudi takšen produkt je treba na ustrezen način nanesti na obraz. Pri tem sta vam lahko v zelo veliko pomoč dve vrsti čopičev, ki sta povsem enaki kot za zabrisovanje oči. Tisti večji se vrhunsko obnesejo pod očmi. Naredijo namreč brezhiben videz. Manjši, tanjši produkti pa so pomembni za natančen nanos korektorja na mozolje.

YouTube video

Za nanos senčila na obrvi pa se uporablja prirezana vrsta čopiča. Nanos je nato potrebno zmehčati še s posebno vrsto krtačke. Ta je lahko povsem enako zasnovana kot pri maskarah. Prav tako se lahko uporablja za česanje trepalnic, ki so preveč zlepljene skupaj. Nikakor pa ne smemo niti pripomočka za nanašanje ličila na ustnice. Odlično se na primer obnese majhen ter ne preveč mehek čopič. Le s takšnim izdelkom boste lahko naredili dovolj natančen in lep nanos.

Članki iz iste kategorije: