Lov na divje živali je tudi v Sloveniji precej priljubljen. Vsak izkušen lovec vam bo takoj povedal, kaj vse je potrebno s seboj odnesti na lov. Brez prave opreme boste namreč izredno težko dobro funkcionirali v divji naravi. Vse se sedeva začne s primernimi oblačili, ki morajo biti dovolj kvalitetna in topla, da vas ponoči, med čakanjem na plen, ne bo zeblo. Poleg tega je potrebno imeti kakovosten lovski nahrbtnik, v katerega boste spravili vso opremo. 

Če nimate primernega lovskega nahrbtnika, lahko seveda uporabite tudi vojaški ruzak, ki ima primerno velikost in je tudi barvno usklajen z lovsko opremo. To je zelo pomembno, saj ne smete imeti kakšne transportne torbe v živahnih barvah, ki bi v naravnem okolju preveč izstopala. Ko torej izbirate lovski nahrbtnik, morate upoštevati določene smernice, ki vam bodo zagotovile, da boste ob sebi imeli praktičen in uporaben vojaški nahrbtnik.

Lovski nahrbtnik naj bo dovolj velik in prostoren 

Ko kupujete svoj novi nahrbtnik, pa naj bo to vojaški ruzak ali pravi lovski nahrbtnik, morate vedno imeti v mislih, da izberete nahrbtnik zase in za svoje potrebe. Nahrbtnik mora ustrezati vašemu telesu in ne sme temeljiti samo na tem, kaj uporablja vaš prijatelj. Menim tudi, da bi moral imeti vsak ruzak na voljo dovolj predalov in žepov, da s seboj vzamete tudi vodo. Hidracija ne namreč vedno zelo pomembna in zato se  današnjih časih še toliko bolj poudarja, da morajo imeti vse transportne torbe dodaten žep za vodo. 

Lovski nahrbtnik
Lovski nahrbtnik s pridom izkoristimo tudi pri drugih aktivnostih na prostem

Seveda se namembnost nahrbtnika spreminja tudi glede na to, ali imate namen loviti le en dan ali pa se podajate na večdnevni lov. V tem primeru namreč potrebujete vojaški ruzak, ki bo dovolj velik, da boste vanj pospravili vse potrebno za večdnevni lovski izlet. 

Če ravno kupujete nov lovski nahrbtnik, je torej pametno, da se posvetujete s prodajalcem, ki vam bo glede na dolžino trajanja lova, znal svetovati, kakšna velikost nahrbtnika je primerna za vas. Seveda se zlasti začetnikom rado zgodi tudi to, da s seboj vzamejo preveč stvari. Izkušeni lovci vedno vedo, kaj resnično potrebujejo in česa ne in zato tudi dobro vedo, kako velik lovski nahrbtnik potrebujejo. 

Kako je izdelan kvalitetne lovski nahrbtnik

Vsak lovski nahrbtnik ima svoj način izdelave in svoje lastnosti. Pomembno je, da kupite tak nahrbtnik, ki se bo popolnoma prilegal vaši hrbtenici in ime ergonomsko oblikovano podporo. To je pomembno zlasti takrat, ko na hrbtu prenašate težje predmete. Dober lovski nahrbtnik ima kvalitetne nastavljive  naramnice, ki vam omogočajo popolno prilagoditev, okvir, s katerim je vojaški ruzak še bolj trden in stabilen. 

Nato je pomembne pas, s katerim si nahrbtnik trdno privežete krog pasu ter primerna dvigala za tovor, ki so ključna zlasti v trenutku, ko ulovite plen, saj ga morate nato privleči do avtomobila. Pas je narejen tako, da zadrži breme teže v vašem paketu in tako manj obremenjuje vaša ramena. Dvigala tovora so te čarobne malenkosti, ki pomagajo pritegniti breme na hrbet, hkrati pa zmanjšajo napetost na ramenih in dodajo dodatno stabilnost. 

Lovski nahrbtnik je dobro prilagojen za lov

Dobra zasnova lovskega nahrbtnika vam bo pomagala, da se boste med lovom počutili udobno in prijetno. Kvaliteten model vam bo omogočil, da nanj dodate vse predmete, ki jih potrebujete med lovom. Imeli boste tudi nastavek za lovsko puško, žepe za vodo, nastavke za nošenje plena, ergonomski hrbtni del in še bi lahko naštevali. 

Kvaliteten lovski ali vojaški ruzak ima na voljo vedno predelov za manjše in večje predmete. Običajno so kvalitetni ruzaki zelo stabilni, saj imajo aluminijast okvir, ki je lahek in trden, zato vam med lovom ne bo obtežil. 

Pozorni bodite tudi na nosilni pas, ki vam bo omogočil trdno namestitev na ledvenem predelu. S pomočjo pasa olajšate breme, ki ga morate nositi na hrbtu. Vsak kvaliteten lovski nahrbtnik je tudi izjemno varen. Izdelan je iz nepremočljivega materiala, ki bo vaše stvari ohranil vedno suhe. Vsak nahrbtnik je izdelan v mimetični barvi, kar pomeni, da vam bo omogočal, da se boste lažje vklopili v okolje, kar je pri lovu izredno pomembno. 

YouTube video

Kje lahko kupimo kvaliteten lovski nahrbtnik

Dober lovski nahrbtnik bi moral imeti vsak lovec. Ne glede na to, ali se želi odpraviti na enodnevni ali večdnevni lov. Nahrbtnik vam pomaga na vsakem koraku. Preden se odločite za vaš novi vojaški nahrbtnik, preizkusite čim več različnih nahrbtnikov, opravite raziskavo in poskrbite, da boste dobili nekaj, kar je primerno za vas. Nedvomno boste imeli veliko bolj prijetno izkušnjo, če boste izbrali skrbno in preudarno. Če ste popoln začetnik, se posvetujte s prodajalci, ki so zaposleni v spletnih ali v fizičnih specializirani trgovini z lovsko opremo. Tam vam bodo zagotovo postregli s pravimi informacijami, ne glede nato ali kupujete lovski nahrbtnik, vojaški ruzak ali pa si želite le nove transportne torbe. Vsaka oprema, ki jo boste imeli s seboj na lovu bo poskrbela, da se boste uživali v objemu narave.

Članki iz iste kategorije: