Ne glede na to, ali vas zanima zdrava pasja hrana za mladiče ali odrasle živali, je ključnega pomena, da pri izbiri upoštevate pasmo. Ko se zanimate za nakup hrane za mladiče, pa seveda upoštevate tudi velikost pasjega mladička. Za številne pasme psov je značilno, da morajo imeti posebne energijske pa tudi zdravstvene zahteve.

Kar se tiče velikosti psa, je ključno, da veste, da obstaja pet različnih kategorij velikosti psov. Poznamo zelo majhne pse, majhne pse, srednje velike pse, velike pse in zelo velike pse. Zelo majhni psi denimo, ko odrastejo, tehtajo do 4 kilograme. Zelo veliki psi pa več kot 45 kilogramov.

Prva hrana za pasjega mladiča

Hrana za pasje mladiče mora biti izbrana še toliko previdneje. Prva hrana za mladička se mora izbrati glede na njegovo pričakovano težo v odrasli dobi. To najlaže ugotovite s pomočjo pasme in seveda s pogovorom z veterinarjem. Hrana je posebej zasnovana tako, da lahko zadovolji vse zdravstvene potrebe kužkov. S tem pa seveda mladičku zagotovite najboljši možni začetek.

Kakovostna pasja hrana za mladiče je ključ do zdravega in veselega življenja

Hrana za mladiče se torej izbira glede na predvideno težo v odrasli dobi. Za zelo majhne pse je značilno, da imajo manjše čeljusti in seveda manjše zobe v primerjavi z večjimi psi. Posledično mora biti njihova hrana primerne velikosti pa tudi strukture.

Zdrava pasja hrana mladičkom poleg vsega omogoča tudi preprosto rehidracijo, ko se odstavijo. Ker srednje veliki psi dosti časa preživijo zunaj na prostem, jim mora hrana omogočiti primerno raven energije in krepiti njihovo naravno obrambo. Slednje vključuje tudi dlako in kožo, ki predstavljata izjemno pomembno zaščito pred boleznimi ter žuželkami.

Za pse so pomembni tudi vitamini

Vitamini za pse predstavljajo zelo pomemben del njihovega prehranjevanja, tako kot minerali in elementi v sledeh. Če svojemu kosmatincu želite zdravo, aktivno pa tudi dovolj vitalno življenje, je seveda poglavitnega pomena tudi izbira kakovostne hrane.

YouTube video
3 dodatki ki jih mora poznati vsak lastnik hišnih ljubljenčkov

Članki iz iste kategorije: