Če boste v svoj dom prvič sprejeli mačjega mladička ali pa že odraslo mačko, boste morali pred tem dobro poskrbeti za kar nekaj stvari. Med drugim vas bo moralo zanimati, kakšna hrana za mačke je najprimernejša. Obenem boste morali novemu hišnemu ljubljenčku pripraviti primeren kotiček in vso ostalo opremo, ki vključuje tudi za izdelke, s katerimi se bo mačka igrala.

Primerna hrana za mačke pa je še toliko bistvenega pomena, ker je tudi od nje odvisno, kakšno bo zdravje živali. Že od prvega dne, ko mačka stopi v vaš dom, je zato pomembno, da ji ponudite dovolj kakovostno hrano.

Premišljena izbira hrane za mačke

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je hrana za mačke preprosta izbira, temu ni tako. Izbira prave blagovne znamke in okusa mačje hrane še zdaleč ni enostavna naloga. Police v prodajalnah z mačjo hrano so polne najrazličnejših vrst hrane. Na voljo so briketi za mačke, konzerve, priboljški in še bi lahko naštevali.

Hrana za mačke
Okusno razvajanje za vašo mačko s konzervirano hrano zamačke za popolno zadovoljstvo

Ker je mačja hrana tako barvita in raznolika, je torej treba biti pri izbiri še toliko bolj premišljen. Predvsem pa je pomembno, da se prilagodite potrebam svoje mačke.

Briketirana mačja hrana

Najpreprostejša hrana za mačke je zagotovo briketirana hrana. Ta namreč vsebuje čisto vse, kar mačka potrebuje. Vključuje meso, zelenjavo, sadje, vitamine, minerale in zelišča. Seveda je kakovost briketov za mačke lahko zelo različna. Odvisna je predvsem od razmerja sestavin in njihove kakovosti. To pa je v večji meri pogojeno tudi s samo ceno.

Hrana za mačke
Briketirana hrana za mačke za sijajno dlako, energijo in veselje vašega mačjega prijatelja

Na vsaki embalaži mačje hrane lahko preverite opis sestave mačje hrane. Sestavine so praviloma navedene po določenem vrstnem redu. Na začetku je zapisana tista surovina, ki jo hrana za mačke vsebuje največ.

Različni okusi mačje hrane

Okusi mačje hrane so zelo različni. Izbirate torej lahko med briketi, ki lahko vključujejo različne vrste mesa, na primer piščanca, ribe. Okusi so lahko tudi bolj eksotične narave. Sem na primer sodijo divjačina, zajec ali jagnjetina.

YouTube video
Katera hrana za mačke je boljša, mokra ali suha?

Za nekatere blagovne znamke pa je značilno, da imajo bolj specializirano ponudbo, ker ponujajo na primer tudi hrano za notranje, sterilizirane, zunanje, dolgodlake, presuhe, predebele mačke. Če ima torej vaša mačka kakšen problem oziroma lažjo zdravstveno težavo, ki jo lahko rešite tudi s pomočjo diete, lahko izberete posebno mačjo hrano.

Okusne papaline za pse in mačke

Če imate doma psa ali mačko oziroma katerega koli drugega hišnega ljubljenčka, morate ves čas skrbeti tudi za primerno prehrano živali. Sem sodijo tudi najrazličnejši priboljški, ki jih hišnim ljubljenčkom postrežemo samo občasno. Med zelo priljubljene na primer sodijo tako imenovane papaline.

Sušene papaline so torej odlična vrsta hrane za pse in mačke. Sodijo v kategorijo priboljškov, torej jih živali postrežemo tu in tam oziroma ob prav posebnih priložnostih.

Naravni in hrustljavi priboljšek za mačko ali psa

Če želite svojemu hišnemu ljubljenčku ponuditi kakovosten in kar se da okusen priboljšek, so lahko odlična izbira sušene papaline. Gre za 100 % naravni in izjemno hrustljavi priboljšek. Posušene ribice v primerjavi s kuhanimi lahko ohranijo vse hranilne vrednosti.

Na sploh ribe za mačke in pse predstavljajo izjemno dober beljakovinski vir, klub temu da imajo razmeroma malo nasičenih maščob. S tem pa so papaline seveda tudi super izbira za nadzorovanje telesne teže in za vse alergike. Ribe so torej eden od najbolj bogatih naravnih virov omega kislin pa tudi esencialnih maščobnih kislin.

Kaj omogočajo naravni izdelki za hišne ljubljenčke?

Naravni izdelki, kot so posušene ribice oziroma papaline, za hišne ljubljenčke omogočajo stalno svežino pa tudi izjemno kakovost. Hrana je narejena iz sveže zaklanih surovin, in to brez dodatka konzervansov, sladkorja ali karamele.

Naravni izdelki za pse in mačke zagotavljajo hrano brez kemičnih dodatkov, brez arom, barvil, kostne moke ali česa podobnega. Hrana za živali v tem primeru nastaja z nežnim sušenjem.

Kakovosten in ugoden nakup hrane za živali

Poleg briketov in hrane iz konzerve boste svojemu kužku ali pa mački občasno želeli dati še kakšen priboljšek. Odlična izbira so tudi papaline oziroma posušene ribice, saj živali omogočajo številna koristna hranila.

Vso hrano za hišne ljubljenčke lahko kupite v izbrani trgovini za mali živali. To lahko najdete tudi na spletu in tako hrano za svoje kosmatinčke naročate preko njega. Običajno je spletno nakupovanje cenovno dostopnejše, kljub temu da so izdelki visoke kakovosti. Za dodatna vprašanja so vam na voljo prodajalci po telefonu ali preko elektronske pošte.

Članki iz iste kategorije: