Poročni fotograf je pomemben del poročnega dne in za dober rezultat je potrebna dobra komunikacija. Nujno je, da se s fotografom dobro razumete in da vam je jasno, kaj od njega pričakujete. Preden najamete poročnega fotografa, se pozanimajte o njegovem slogu fotografiranja in ali bo na voljo na vaš poročni dan. Povprašajte ga, koliko izkušenj ima s fotografiranjem porok, koliko časa je poročna fotografija njegova dejavnost in ali ima asistenta ali pomočnika. Poleg tega, lahko fotografu predlagate , da vam predstavi nekaj primerov njegovih del iz prejšnjih porok in da opiše svoj stil fotografskega dela.

Sodelovanje s poročnim fotografom za edinstvene fotografije

Poleg vprašanj o slogu fotografiranja je pomembno tudi, da se pred najemom poročnega fotografa pozanimate o ceni storitve, kaj je vključeno v ponudbo in ali je mogoče storitev personalizirati. Vprašajte tudi, ali poročni fotograf ponuja dodatne pripomočke za fotografiranje, na primer foto knjige ali posnetke v živo (video). Dogovorite se, kako boste prejeli slike, ali bo to v albumu, preko USB ključka, printih ali na kakšen drug način.

Poročni dan – trenutek, ki ga bomo vedno imeli v spominu.

Poročni fotograf bo seveda fotografiral samo poroko, vendar pa na poroki poteka veliko različnih dogodkov in imate lahko različne želje glede tega, kaj bi radi imeli na fotografijah. Zato se je pomembno z fotografom vnaprej dogovoriti, katere posebne trenutke in detajle bi radi posneli na poročni dan. To lahko vključuje fotografiranje oseb od blizu, naravnih prizorov brez ljudi ali prisotnost čustev, urejenih poz ali spontanih situacij, fotografiranje družinskih članov, poročne zabave ali ceremonije. Poleg tega se dogovorite tudi o tem, koliko časa boste potrebovali fotografa, ali bi že radi fotografije od začetka priprav ali samo iz same poroke.

Ujamite vsak trenutek svojega posebnega dne

Če želite, se lahko s poročnim fotografom dogovorite tudi za snemanje poroke, vendar se s tem ukvarjajo le nekateri ponudniki. Če želite, da je snemanje poroke kakovostno, je najbolje poiskati fotografa, ki se s tem ukvarja in mu prepustiti tako snemanje kot fotografiranje. Potrebno pa je vzeti v zakup, da lahko na video posnetek morda boste morali čakati dlje kot na fotografije.

Cene poročnih fotografij se razlikujejo glede na ponudnika in obseg storitve. Najboljši poročni fotografi imajo tudi najvišje cene, ki se gibljejo med 1500 in 2500 EUR, medtem ko se cene dobrih poročnih fotografov gibljejo med 1000 in 1500 EUR. Cene so odvisne od časa fotografiranja poroke, termina, števila fotografij, dodatnih storitev in lokacije poroke.

YouTube video

V Sloveniji so poročni fotografi najbolj iskani v januarju, nato sledijo november in februar. Sezona načrtovanja porok je pričakovano od novembra do februarja, pri čemer se poroke planirajo od treh mesecev do treh let vnaprej. Te informacije kažejo, kdaj bodoči mladoporočenci najbolj intenzivno načrtujejo svojo poroko, ne pa nujno, kdaj je največ porok.

Članki iz iste kategorije: