Registracija domene je postopek, ki bi ga zlahka imenovali tudi kot nakup domene. S postopkom se boste zagotovo srečali, ko boste želeli ustvariti svojo spletno stran ali pa trgovino. Čeprav se na prvi pogled vse skupaj zdi dokaj komplicirano, je sama registracija oziroma nakup domene precej preprost in hiter.

Nakup domene je torej celotni postopek, ki vključuje oddajo naročila za prosto domensko ime, izvršitev in knjiženje plačila za želeno domeno, prav tako je sem vključen tudi proces uspešne domenske registracije.

Registracija domene je pot do unikatne identitete na spletu

In kako izbrati primero ime proste domene za registracijo? Takšna izbira pravzaprav predstavlja osnovo za našo prisotnost na svetovnem spletu. Pri izbiri internetne domene moramo nujno upoštevati vse svoje želje, prav tako pričakovanja. Obenem je treba obvezno vključiti tudi vsaj kanček edinstvenosti in seveda želeno prepoznavnost. Ne gre pa zanemariti dejstva, da si je precej lažje zapomniti preprosto in razumljivo domensko ime. Če bomo na primer uporabili za ime več smiselno povezanih besed, se te lahko ločijo z vezajem. S tem bomo omogočili hitrejšo berljivost domene.

Proste domene

Ko je v igri registracija domene, je seveda treba najprej preveriti, ali je želeno domensko ime sploh še na voljo oziroma prosto. Če je zasedeno, si bomo morali omisliti drugo.

Pri registriranju nove domene moramo paziti, da bo ime za domeno pravilno vpisano, pri čemer seveda ni nikakršne razlike med velikimi in malimi črkami. Ima domene lahko vključuje tudi številke in znak vezaj. Paziti pa morate, da slednje ne stoji na prvem ali pa na zadnjem mestu. Vsebovati mora vsaj dva znaka.

Strokovnjaki priporočajo, da je izbrano ime domene čim bolj kratko in razumljivo, saj si ga tako vsak lažje vtisne v svoj spomin.

YouTube video

Poceni registracija domene

Seveda vas bo registracija domene tudi nekaj stala. Pomembno je, da na trgu najdete dobrega ponudnika, ki vam bo omogočil poceni in kakovosten nakup domene. Izberite takšnega, ki mu zaupa že dovolj drugih uporabnikov.

Pri dobro izbranem ponudniku naročniki lahko povsem preprosto urejajo domene, in sicer preko naprednega uporabniškega vmesnika. Ta omogoča 24/7 urejanje vseh domen, in to na enem samem mestu z eno samo prijavo.

Dober ponudnik registracije domene praviloma vse dni v letu svojim naročnikom ponuja brezplačno prijazno in strokovno pomoč.

Članki iz iste kategorije: