Senčenje obraza ali contouring poskrbi za bolj svež in spočit videz obraza. Tak način ličenja poudarja posamezne predele obraza, druge pa zakriva ali jim daje manjši poudarek. Največji poudarek s contouring tehniko je na obliki ličnic, ustnic in predela okoli nosu. Zakrivajo pa se malenkosti in pomanjkljivosti na koži po čelu, bradi ali na licih. Nekatere predele tako poudarimo s pomočjo temnenja, druge pa osvetlimo s pomočjo osvetljevalca.

Prva faza konturiranja je vlaženje kože

Za lep videz konturiranja potrebujemo najprej kvaliteten režim vlaženja kože. Koža mora biti dobro očiščena in navlažena. Pred ličenjem mora biti povsem suha in brez ostankov kreme ali tonika.

Konturiranje - NYX Professional Makeup
Konturiranje s pomočjo NYX Professional Makeup

Poleg umivanja s kvalitetnimi mili za odstranjevanje nesnage in ličil, uporabljamo tudi tonike, miceralne vodice in lahke vlažilne kreme, ki obraz ne obremenjujejo ter ne zapirajo por.

Izbira pravega odtenka pudra 

V drugi fazi konturiranja poiščemo tudi pravi odtenek tekočega pudra. Slednji ne sme biti presvetel, saj bomo izgledali bledični in bolni ter ne sme biti pretemen, da ne bomo izgledali nenaravno.

YouTube video
Video: Kako izbrati pravi odtenek pudra

Pravi odtenek pudra se popolnoma prilega barvi naše polti. Pri izbiri odtenka se ne smemo osredotočati na temnejše predele obraza, ki so nastali zaradi znamenj ali peg. Osnovno barvo naše kože določimo z nanosom manjše količine tekočega pudra na zgornjo stran roke. 

Izberimo pravo teksturo pudra in korektorja

Prava tekstura pudra in korektorja je odvisna od našega tipa kože. Suha in zrela koža ne prenese matiranih učinkov pudra. Suha koža potrebuje podlago, ki vsebuje olje, ki vlaži kožo. Mlada koža z malo ali nič nepravilnosti potrebuje matirajoči puder in korektor. 

Senčenje obraza 

Po nanosu pudra in korektorja se prične contouring obraza. S čopiči za oči se nanese bronzer najprej na senca, nato pa ob lasišču do druge strani senc, od senc na rahlo navzdol do spodnje strani lične kosti. 

Temnenje ter skrivanje posameznih delov in svetlenje za poudarjanje

S konturiranjem s temnjenjem predela na čelu, poudarimo oči in obrvi. Nadalje s senčenjem ličnice poudarimo in jih malce dvignemo iz običajne lege. Nadalje začnemo tudi z osvetlitvijo posameznih predelov obraza. Pri senčenju obraza z osvetljevalcem poudarimo predel na sredini čela, vrhu ličnic, vertikalno linijo nosu in navzdol do brade.

Bolj dramatičen učinek dosežemo tudi z osvetljevanjem nad zgornjo ustnico in v notranjih kotičkih vek. S čopičem nanašamo samo osvetljevalce in bronzerje v prahu. V kolikor imamo contouring komplet v obliki kreme, pa ga nanašamo s pomočjo prstov.

Članki iz iste kategorije: