Dvig prsi se praviloma izvaja v splošni anesteziji, traja pa približno do dve uri. V primeru da je tkiva prsi dovolj, se obstoječe žlezno tkivo oblikuje kot endoprotezo, nato se oblikuje kožni nedrček. Rezultat je dolgotrajen, saj oblike ne drži koža, temveč preoblikovana žleza.

Zmanjšanje prsi

Po drugi strani pa estetska kirurgija omogoča tudi zmanjšanje prsi. Ob tem se prsi dvigne ter preoblikuje, da se bolje prilegajo sami postavi, ne nazadnje dobijo tudi mladosten videz. Kirurg jih vrne v naravno kapljičasto obliko. Dejstvo je, da lahko prevelike pa tudi pretežke prsi lahko povzročajo številne neprijetnosti, bolečine in ne nazadnje tudi težave z zdravjem.

Ženske s prevelikimi dojkami se pogosto počutijo manj samozavestne in imajo slabo samopodobo. Operacija zmanjšanje dojk lahko v celoti odpravi tudi tovrstno težavo in omogoči popoln izgled ter udobje, in to v vseh obdobjih življenja.

Lepotni tretma z botoksom je v zadnjih letih med pripadnicami ženskega spola postal zelo priljubljen.

Največje prednosti zmanjšanja prsi

Na odločitev za poseg zmanjšanja prsi najpogosteje vpliva kar nekaj različnih dejavnikov. Prevelike dojke torej lahko povzročajo nevšečnosti, posledično tudi slabo počutje. S pomočjo posega se omogoči postavitev prsi v geometrijsko ravnovesje s preostalim telesom.

YouTube video

Botoks za zmanjševanje prekomernega potenja

Verjetno ne veste, da plastična kirurgija polnilo botox lahko uporablja tudi kot odlično sredstvo za zmanjševanje prekomernega potenja – tako dlani kot tudi pazduhe. Za močno potenje je značilno, da lahko pri ljudeh povzroča celo psihosocialne stiske ter izogibanje drugim ljudem. Zmanjšanje delovanja žlez lojnic, ki so odgovorne za izločanje znoja, lahko torej dosežemo z več manjšimi brizganji botoksa v predel pazduhe ali dlani.

Članki iz iste kategorije: