Po tem, ko boste dobili prepotrebno in zasluženo razvajanje v zdravilišču, vam bo zagotovo všeč, da vas na tem območju čaka še veliko zanimivih stvari. 

Laško je znano slovensko zdraviliško območje, ki ga lahko raziščete v enem dnevu. V nadaljevanju so predstavljene največje znamenitosti, ki jih med svojim bivanjem tukaj ne smete zamuditi:

Hotel Thermana Park Laško

Hotel Thermana Park Laško je najboljši kraj za bivanje, če nameravate biti v regiji več dni. Tu so vam na voljo številne vsebine, vključno s termalnimi bazeni in različnimi vrstami savn. 

Hotel ponuja tudi masažne storitve, vsaka soba pa je opremljena z odličnimi funkcijami. Če potrebujete rehabilitacijo, je na voljo tudi medicinski center s specializiranimi zdravniki. V tem objektu lahko tudi dolgoročno bivate v odličnem okolju ob upoštevanju nadzorovane prehrane. 

Masaža v hotelu Thermana Park Laško
Hotel Thermana Park Laško ponuja tudi masažne storitve

Dieto lahko pripravite tudi glede na vaše zahteve. Z dobro prehrano v kombinaciji z rednim obiskom termalnih bazenov in zdravilišča Laško si lahko obetate boljše zdravje med daljšim bivanjem. 

Ogled Pivovarne Laško

Ogled pivovarne je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite med bivanjem v Laškem. Pravzaprav je to kraj, kjer lahko najdete eno najbolj znanih piv na Balkanu, ki je skoraj enakovredno amsterdamskemu Heinekenu. 

YouTube video

Pivovarna Laško je najstarejša slovenska pivovarna z 200-letno zgodovino. Na ogledu pivovarne boste spoznali postopek varjenja piva in uživali v končnem izdelku. V pivovarni je na ogled tudi razstava, ki vam bo zagotovo všeč. 

Cerkev v Laškem

V središču starega mestnega jedra se nahaja cerkev svetega Martina. Ta cerkev iz 12.th stoletja ima baročno, gotsko in romansko arhitekturo. Cerkev je obdana tudi z veliko tradicionalnimi pisanimi hišami iz slovenskega snega. Na tem območju je tudi nekaj restavracij in kavarn. 

Reka Savinja

Reka Savinja ne teče le skozi Laško, temveč tudi skozi Celje, tretje največje mesto v državi. Ljubitelji fotografije se bodo zagotovo zaljubili v panoramske odseve na reki. Poleg enako slikovitih gora v ozadju lahko posnamete nekaj osupljivih posnetkov odseva tega barvitega starega mesta. Tudi odsev pivovarne Laško v reki je nekaj, kar je vredno fotografirati. Reka Savinja je priljubljena zaradi najlepših odsevov v poletnih mesecih, ko je na tem območju le malo dežja. 

Grad Tabor 

15 minut vzpona iz središča mesta vas bo pripeljalo do gradu Tabor ali imenovanega tudi grad Laško. Ko pridete na grad, vas bo zagotovo očaral čudovit razgled na reko Savinjo in mesto. Če boste po vzponu na hrib čutili žejo ali lakoto, je v gradu tudi restavracija, kjer lahko kaj prigriznete ali popijete. Grad izvira iz 11.thstoletja in je v času Osmanskega cesarstva ščitil mesto pred Turki. 

Zdravilišče Laško ni le najboljša stvar v kraju, saj ima tudi veliko zanimivih znamenitosti, ki jih je vredno obiskati. 

Članki iz iste kategorije: