Magento trgovina

Magento je brezplačna platforma, ki jo lahko bodoči trgovec postavi na spletni strežnik in že prične z vnašanjem podatkov. Omogoča, da ji na enostaven način spreminjate zunanji izgled, torej to kar vidijo obiskovalci. V osnovi je vse napravljeno tako, da lahko trgovino startate takoj, seveda pa vas najprej čaka nekaj urejanja podatkov, lahko celo ročnega vnosa ali pa uvoza iz .CSV datoteke.magento
Ko so podatki končno na svojem mestu, je čas za dodatke. Hitro se zgodi, da uporabnik ugotovi, da bi potreboval enostavnejši način vnosa podatkov, popravljanja, iskanja ali drugih nastavitev, ki jih je v resnici zares veliko. Takrat pridejo na vrsto Magento moduli.

Niso vsi Magento moduli plačljivi

Nekateri Magento moduli se lahko poberejo iz različnih lokacij na internetu, vendar pa je pred namestitvami potrebno produkt dobro preštudirati. Preberite si izkušnje drugih uporabnikov in ugotovite kakšne prednosti ima, predvsem pa ali ima kakšne slabosti, ki bi vas lahko zadevale. Pogosto se zgodi, da modul ni kompatibilen s tisto verzijo Magenta, ki ga imate nameščenega. Prav tako se zgodi, da en modul negativno vpliva na nekega drugega. Nekateri so zahtevnejši in potrebujejo zmogljiv strežnik, tako da je pomembno tudi kje vaša spletna trgovina virtualno domuje. A največkrat je tako, da je dober modul plačljiv. Ne govorimo o nekih bajnih zneskih, večinoma gre za zneske okoli nekaj deset ali morda tja do 200 EUR vrednosti, razen seveda izjemoma ali če gre za module, ki delujejo tudi v sklopu več med seboj povezanih trgovin.

Različni nameni modulov

Magento moduli omogočajo veliko različnih reči. V sistem lahko integrirate modul za hitro plačevanje, s čimer skrajšate izstopne čase kupcev iz svoje trgovine ali pa dodate denimo kvaliteten modul za kupovanje s pomočjo kuponov. Pri nakupovanjih ste lahko silno inovativni, saj nekateri v Magento trgovinah prodajajo celo izlete, potovanja in letalske karte, lahko pa vgradite modul, ki bo omogočal, da kupci naredijo prednaročilo za izdelek, ki ga sploh še nimate, od proizvajalca pa ste že izvedeli, da bo v kratkem prispel do vas. Magento torej pušča odprta vrata domišljiji, tako da ni ovir, četudi bi denimo želeli prodajati vstopnice za manjši zabaviščni park, tipske večerje v lokalni restavraciji ali vstopnice za akvarijum. Vendar pa ni vse v prodaji. Do tja je potrebno še priti in morda ravno skozi kvaliteten prikaz izdelka. Pri tem vam lahko pomaga modul za pisanje blogov, ki v Magento integrira Wordpress, sicer izjemno znan servis za oblikovanje in pisanje blogov. Potem pa so tu še mnogi drugi koristni Magento moduli, recimo takšni, ki uporabnikom omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah, pa takšni ki skozi cashiranje (shranjevanje začasnih datotek) pohitrijo prikaz izdelkov na spletni strani in še ogromno drugih.
Vsekakor je najbolje, da z njimi ne pretiravate, vendar pa jih boste zagotovo potrebovali, zato se pred namestitvijo posvetujte s profesionalci, da kasneje ne bi obžalovali katere od preuranjeno sprejetih odločitev.
https://www.youtube.com/watch?v=giPUCldrg7I

Članki iz iste kategorije: