Današnji digitalni svet močno sloni na zmožnostih shranjevanja različnih informacij. Novejši računalniki vsebujejo velike trde diske in SSD-je, ki premorejo shraniti gigabajte filmov, glasbe, igric, programov in drugih vsebin. Težava pa nastane, če nepričakovano izgubimo dostop do operacijskega sistema, zaradi strojnih ali programskih okvar. V tem primeru nam reševanje podatkov Anni pomaga pri ponovni vzpostavitvi dostopa do shranjenih vsebin v prenosniku, namiznem računalniku, pametnem telefonu, strežniku in drugih napravah. Veliko pa je mogoče storiti, da preprečimo ali omilimo katastrofalno izgubo shranjenih digitalnih vsebin na številnih spominskih medijih.

Reševanje podatkov Anni ponuja številne rešitve

Vsakemu uporabniku računalnika ali druge računalniške naprave se lahko zgodi, da zaradi okvare ne more več uporabljati operacijskega sistema, nekaterih programov ali celotnega spominskega medija. Vrhunski strokovnjaki za reševanje podatkov Anni imajo veliko znanja in orodja na razpolago.

reševanje podatkov Anni pomaga rešiti izgubljene vsebine
Če nepričakovano izgubimo dostop do operacijskega sistema, zaradi strojnih ali programskih okvar, nam strokovnjaki za reševanje podatkov Anni pomagajo pri ponovni vzpostavitvi dostopa do shranjenih vsebin, ker imajo veliko znanja in orodja na razpolago.

To jim omogoča, da lahko brez težav analizirajo in odpravijo težave izredno učinkovito. Serviserji lahko tudi popravijo tehnične napake v številnih komponentah v računalniku ali pa okvarjene komponente zamenjajo z novimi. Tako je mogoče hitro usposobiti računalnik v delujoče stanje z minimalnimi zamudami za osebne in poslovne uporabnike.

Varnostne kopije so ključnega pomena

Ustvarjanje varnostnih kopij trdih diskov ali SSD-jev je ključnega pomena za vsakega uporabnika. V večini primerov ni potrebe po kopiranju celotne vsebine spominskega medija, ampak samo določenih datotek in drugih elementov, ki so za nas pomembni.

Izdelava varnostih kopij je zelo preprosta in nam ne vzame veliko časa. Prihrani pa nam mnoge skrbi, saj bomo imeli najbolj pomembne elemente, kot so pisarniške datoteke, glasbo, PDF-je in podobno varno shranjene.

Moderni operacijski sistemi Windows in iOS imajo tudi vgrajena orodja za izdelavo varnostnih kopij. Izdelajo pa nam jih lahko tudi strokovnjaki iz reševanja podatkov Anni, ki tudi klonirajo ali preslikajo vsebino enega trdega diska na drugega. Pomembno je, da čimprej ustvarimo kopije podatkov, ki so za naše osebno ali poslovno življenje zelo pomembni.

Centralni prostor za shranjevanje podatkov

Dandanes veliko številno ljudi polaga velike upe v shranjevanje digitalnih vsebin z računalnika v oblaku. To je revolucionarna tehnologija, ki nam lahko močno olajša povrnitev raznovrstnih podatkov v primeru okvare računalnika. Moramo pa se zavedati, da so aplikacije, slike, pisarniške datoteke in podobno shranjene nekje na oddaljenem strežniku. To pomeni, da v primeru okvar, vdorov hekerjev in drugih nezaželenih situacij ne bomo morali dostopati do omenjenega strežnika.

YouTube video
Strokovnjaki za reševanje podatkov Anni priporočajo uporabo Nas Synology.

Uporaba NAS Synology sistema je izredno uporabna in tudi predlagana s strani strokovnjakov za reševanje podatkov Anni, saj ima številne prednosti. To je majhna naprava, ki vsebuje enega ali več trdih diskov ali SSD-jev in je namenjena varnemu shranjevanju raznovrstnih digitalnih vsebin. Ker ponuja možnost oddaljene povezave, pa je tudi odlična naprava za ljudi, ki potrebujejo dostop do podatkov, ki jih imajo doma za osebne ali poslovne namene.

Članki iz iste kategorije: