Dandanes veliko čebelarjev išče različne načine, da izboljša zdravje svojih čebel. Srečo smo lahko v zadnjih letih priča velikemu napredku računalniške tehnologije, kar je pozitivno vplivalo na veliko različnih obrti in panog. Tako pa je tudi čebelarska oprema postala bolj sodobna in dostopna. V vsakem primeru je dobro investirati v novo opremo, če želimo povečati proizvodnjo medu in zdravje naših čebel. Vedno bolj popularna je uporaba čebelarskih tehtnic, saj nam te omogočijo spremljanje zaloge medu skozi celo leto. Tako poskrbimo, da v zimskih in sušnih mesecih imajo naše čebele dovolj hrane, da ohranijo svojo populacijo.

Čebele skrbijo za zdravje zemeljskega ekosistema

Eden izmed velikih razlogov za ohranjanje dobrega zdravje čebel je ta, ker skrbijo za ekosistem zemlje. Brez njih zemlja ne bi imela tako bogato biotsko raznovrstnost. Temu je tako, saj oprašujejo rože, drevesa, kmetijske pridelke ipd. To je tudi razlog, da čebelarji izberejo kvalitetno čebelarsko opremo, da jim zagotovijo najbolj uspešen razvoj in ustvarjanje meda. 

Čebelarska oprema

Dandanes pa je zaradi različnih razlogov možno opaziti upad populacije čebel. To se v večini primerov dogaja zaradi neprimernih razmer v katerih živijo različne kolonije. To pa povzroči njihov propad, kar pa tudi močno vpliva na naravo.

Čebelarska tehtnica je ključna oprema 

Največji pokazatelj zdravja čebel je teža njihove kolonije. To pa zato, ker na težo vplivajo:

  • Število čebel, ki živijo v koloniji
  • Količina pridelanega medu
  • Zaloga meda za zimovanje čebel

Vse zgoraj naštete lastnosti so izredno pomembne za zdravje samih čebel. 

S tehtnico pa lahko tudi zgotovimo, če morda prihaja do čebeljega ropa, ki je lahko dosti pogost pojav. Tako lahko zapremo sam vhod v bivalni prostor naših čebel. Če pa jim primanjkuje nektarja za zimo, jih lahko nahranimo s sirupom, da jim omogočimo udobno preživljanje zimskih mesecev.

Med je dragocena surovina

Odrasla čebela delavka proizvede v svojem življenju zelo malo meda. Tukaj govorimo o nekaj kapljicah medu. Za to pa je potrebno zelo veliko truda, saj čebele oprašujejo rastline tudi do 12 ur na dan. Tako je zelo priporočeno, da kot čebelar naredimo vse, da jim omogočimo čim lažji potek dneva in tudi počitek.

YouTube video

S kvalitetno čebelarsko opremo lahko naredimo veliko, kot je nudenje sveže vode in varnega okolja, kjer se čebele lahko spočijejo po dolgem dnevu.Na naslovu www.beescales.io lahko izbiramo med različnimi tehtnicami za čebele, ki so namenjene amaterskim in profesionalnim čebelarjem. Boljše različice tehtnic pa so opremljene z bluetooth, Wi-Fi in drugimi tehnologijami, ki jim omogočajo povezavo s pametnimi napravami.

Članki iz iste kategorije: