Zadnje nekaj let so power banki vedno bolj popularni. Lahko jih kupimo v mnogih različnih velikostih in barvah ter moči polnjenja. Obenem pa ima vsak power bank lahko različne vhode in izhode, ki so namenjeni polnjenju več istih ali drugačnih naprav. Če razmišljamo o nakupu svojega mobilnega polnilnika, potem si lahko pomagate s tem člankom, saj bomo opisali vse najbolj pomembne lastnosti, ki jih moramo poznati. Opisali bomo glavne funkcije, ki jih ima power bank ter razkrili kako deluje.

Kaj lahko napolnimo s power bankom?

Vedno, ko se znajdemo na terenu, se lahko zgodi, da se nam izprazni telefon, tablica, baterijska svetila in druge naprave. Tukaj nam power bank lahko reši veliko časa in živcev, saj nam hitro in učinkovito napolni skoraj vsako prenosno napravo.

Kvalitetni power bank
Power bank obstaja v različnih oblikah

Power bank ima v notranjosti ohišja spravljen močan akumulator, ki hrani dovolj električne energije, da napolni mobilni telefon, MP3 predvajalnik ter še kakšno drugo napravo. Odvisno je seveda od kapacitete moči, ki jo ima. Vsaka naprava je opremljena z USB izhodom, ki ga lahko uporabimo, da napolnimo:

 • Pametne mobilne telefone
 • Prenosne glasbene predvajalnike
 • Prenosne računalnike (v nekaterih primerih)
 • Svetilke, ki imajo mini, micro ali drug USB vhod
 • Prenosne Bluetooth zvočnike

Različne vrste akumulatorja

Ko bomo pregledovali ponudbo power bankov, bomo hitro opazili, da obstajajo 2 glavni vrsti, ki jih uporablja večino ljudi po svetu.

https://www.youtube.com/watch?v=jUL6-7zIBOo

Vrste power bankov:

 • Univerzalni power bank

  Najbolj popularna izbira za polnjenje različnih naprav. Poznamo jih v mnogih konfiguracijah. So idealni za okolja, kjer potrebujemo možnost polnjenja ene ali več naprav, saj nimamo dostopa do električnega omrežja.

 • Power bank z solarnim napajanjem

  Tehnologija fotovoltaičnih celic nam omogoča, da napolnimo sam power bank, ko je izpostavljen soncu. To je izredno priročno za daljša kampiranja in izlete, ko smo zdoma več dni ali tednov.

Prenapetostne in druge varnostne funkcije

Naš power bank ima mnogo skrite tehnologije vgrajene v sebi, ki nam je morda neznana. Vsi imajo funkcijo prenapetostne zaščite, kar pomeni, da je naš telefon ali druga naprava varna med polnjenjem. Tako smo lahko sigurni, da:

 • Ne bomo poškodovali pametnega telefona in drugih mobilnih naprav, ki jih želimo polniti
 • Da bo ower bank upošteval primerno voltažo pošiljanja energije v napravo, ki jo polnimo
 • Da ne bomo poškodovali baterije v power banku in napravi, ki jo polni

Power bank je idealna rešitev za okolja, kjer se ne moremo zanašati na električno omrežje. Pomembno pa je, da kupujemo pri preverjeni trgovini, ki ima v ponudbi le kakovostne proizvajalce. Na spletni strani www.gizzmo.hr bomo našli vrhunsko dodatno opremo, kot so zaščitna stekla, etuiji, spominske kartice, power banki in drugo opremo za naše pametne telefone.

Preberite si še članek o Apple ovitkih z naslovom “Ovitki za telefon Apple – sestavljeni iz več plasti“.

Članki iz iste kategorije: