Manjše elektronske naprave, je potrebno redno polniti. Težav s polnilci se vsi zavedamo. V avtu se mobilni telefon ali tablični računalnik polni in hkrati med uporabo prazni.Pogosto se celo počasneje polni, kot prazni ali pa se polni počasneje, kot se polni v stanovanju na standardni električni napetosti. Marsikdo misli, da je povsem vseeno kje se polni mobilni telefon, a temu tudi slučajno ni tako. Denimo, da bi želeli mobilni telefon napolniti na USB vhodu prenosnega računalnika. Medtem ko ima klasičen USB vhod (1.0 ali 2.0) približno 2.5 W izhodne moči, bo USB 3.0 izhod polnil s 4.5 W, torej praktično dvakrat hitreje.

power bank

Če boste priključili telefon v navadno električno vtičnico, bo šlo seveda še hitreje. Power bank te moči nima, tako da bo polnil počasneje, vendar ker ga imate lahko s seboj v žepu, kovčku ali v torbi, vas to niti ne zanima, kljub temu pa je pomembno tudi to, s kakšno hitrostjo se bo napolnil sam power bank in kakšno izhodno moč polnjenja ima.

Osnovne karakteristike Power bank naprav

Če tiste osnovne lastnosti naštejemo eno ob drugi in vrstni red pri tem zanemarimo, saj ni nujno za vse enako pomemben, so pomembne sledeče:

  • Zmogljivost Power bank naprave

    Meri se v mili amperih in gre lahko od nekaj tisoč, kar je zmogljivost baterije navadnega pametnega telefona ali do nekaj deset tisoč, kar je zmogljivost več mobilni telefonov in tabličnih računalnikov skupaj.

  • Število izhodov naprave

    To pomeni, da bo hkrati lahko polnila dve ali tri naprave in ne samo eno.

  • Zmogljivost izhodne moči Power bank naprave

    Nekatere power bank naprave so sposobne na izhodu uporabiti celo do 90% moči, medtem ko se druge temu niti ne približajo, kar seveda pomeni, da boste polnili telefon veliko počasneje.

YouTube video

Veliko je torej odvisno od vas, veliko pa od te male in nadvse priročne napravice power bank, ki jo lahko vzamete skoraj kamorkoli in lahko podaljša delovanje telefona za nekajkrat. Še priporočilo – če se vam mudi in bi radi telefon čimprej napolnili, ga prestavite v stanje za letalski let, v katerem je večina manj pomembnih opcij ugasnjenih in porabi neznatno malo energije. Tako se bo napolnil še veliko hitreje in tudi praznil se bo počasneje, če seveda teh opcij tudi kasneje morda še ne potrebujete.

Članki iz iste kategorije: